mamaplus

Stafidele în alimentația copilului. Sunt sigure sau le lăsăm pe altă dată?

0
//
22.03.2021

La fel ca în cazul altor fructe, stafidele au o mulțime de avantaje și chiar beneficii pentru sănătate. Totuși, din cauza faptului că sunt uscate, stafidele au multe calorii și se pune problema creșterii în greutate. Totuși, un studiu realizat la Universitatea din Connecticut sugerează că un consum zilnic de stafide (nu mai mult de o ceașcă, timp de 6 săptămâni) nu a condus la modificarea greutății sau a circumferinței. Acest lucru este valabil la adulți, însă ce se întâmplă în cazul copiilor?

Potrivit unui alt studiu, consumul regulat de stafide duce la scăderea nivelului glicemiei. Într-un alt studiu, realizat la Universitatea din Toronto, copiilor de 9-11 ani le-au fost dați struguri sau stafide cu 30 de minute înainte de a consuma pizza. Copiii care au consumat doar pizza, au ingerat în total 837 de calorii. Copiii care au mâncat înainte câți struguri sau stafide au putut au avut un consum de 128 de calorii de la struguri. La care s-au adăugat caloriile de la pizza. Însă, au mâncat mai puțină pizza decât cei care nu au avut înainte struguri sau stafide.

Dacă ești îngrijorat de faptul că acest tip de gustare strică pofta de mâncare, gândește-te ce tip de mâncare urmează să consume copilul. Iar în cazul în care știi că urmează o masă mai puțin sănătoasă (pizza, de exemplu), o gustare de fructe înainte le poate tăia din avântul consumului de calorii mai puțin sănătoase.