mamaplus

Grâul spelta în alimentația copiilor. Ce este și cum poate fi consumat?

-
//
30.11.2020

Sănătatea copiilor depinde inclusiv de alimentația acestora. O alimentație echilibrată crește rezistența copilului, contribuie la dezvoltarea sa fizică și psihică și îi întârește imunitatea, fiind ca un scut de apărare împotriva factorilor externi și a unor afecțiuni. Tocmai din acest motiv este foarte important să acordați o mare atenție produselor care ajung în farfuria copilului.

Cu puțin timp în urmă, pe rafturile magazinelor pentru copii și în farmaciile din Moldova a apărut hrana organică pentru copii Holle. Dacă veți fi mai atenți la eticheta produselor acestui brand, veți observa grâul spelta în compoziția acestora. Află în continuare mai multe detalii despre acest ingredient sănătos și benefic pentru organismul copiilor.

Ce este grâul spelta?

Grâul spelta (Triticum spelta), numit și alac, este strămoșul grâului comun, fiind și una din cele mai vechi cereale de pe pământ. Potrivit medicilor și nutriționiștilor, cu părere de rău, acest tip de grâu nu are deocamdată atenția cuvenită, însă acest lucru se va schimba în timpul apropiat.

În prezent, întregul spectru de beneficii pe care le are acest tip de grâu este cercetat la scară largă, iar de curând s-a aflat că grâul spelta are multiple proprietăți unice și are chiar mai multe beneficii decât produsele cu care ne-am obișnuit și sunt considerate a fi sănătoase.

Valori nutritive

Grâul spelta conține o cantitate mai mare de proteine decât ouăle de găină. Prin urmare, 100 de grame de crupe din spelta conțin aproximativ 15 grame de proteine.

Acest tip de grâu conține 60% carbohidrați cu absorbție lentă care sunt digerați treptat, fiind menținută senzața de saturație pentru mai mult timp.

Conținutul de grăsimi din grâul spelta este de doar 3%. Mai conține și fibre –  un element indispensabil pentru funcționarea echilibrată a organismului.

mamaplus

Beneficii

Probabil nu este corect să comparăm diverse tipuri de produse, de aceea nu vom face acest lucru. Însă vom trece în revistă beneficiile grâului spelta:

  • Grâul spelta are o coajă densă care protejează interiorul bobului împotriva efectelor negative ale mediului extern;
  • Rezistența acestei specii de grâu la dăunători este destul de mare. Din acest motiv, ea se cultivă fără utilizarea insecticidelor;
  • Compoziția chimică specifică o face cea mai puțin alergenică dintre toate celelalte specii. Așadar, acest tip de grâu este potrivit pentru copiii care suferă de alergii la gluten, întrucât cel din boabele de spelta nu provoacă reacții negative asupra organismului;
  • Consumul frecvent de alimente care conțin speltă contribuie la întărirea imunității, normalizarea nivelului de zahăr din sânge, precum și la funcționarea sistemului cardiovascular, endocrin, nervos și digestiv;
  • Un alt avantaj al acestui tip de grâu este gustul și aroma plăcută. De obicei, terciul din grâu spelta este pe placul copiilor încă de la început.

În sortimentul de hrană pentru bebeluși, produsă de Holle, grâul spelta este adăugat în terciuri cu și fără lapte, piureuri de fructe și legume, pesmeți și biscuiți pentru copii. Totul este absolut natural, organic și îmbogățit cu proprietățile benefice ale acestor cereale.

Produsele brandului elvețian Holle pot fi găsite și procurate în rețeaua Farmacia Familiei și Goose & Goose.

Mai multe informații despre calitatea produselor Holle puteți afla AICI.

Aveți grijă de copiii voștri și oferiți-le tot ce e mai bun!