mamaplus

Estrogen ridicat? Ce alimente să consumi zilnic ca să te echilibrezi hormonal

-
//
07.07.2021

Estrogenul este un hormon important care contribuie la menținerea sănătății întregului organism. Totuși, o cantitate prea mare de estrogen poate fi nocivă și primul pas pe care ai putea să-l faci pentru a te echilibra din punct de vedere hormonal este să incluzi în alimentația ta zilnică alimentele enumerate mai jos.

Stresul, cofeina în exces, estrogenul sintetic din pilulele contraceptive, hormonii artificiali din terapii, xenoestrogenii din produsele de curățare, plastice și cosmetice, toate acestea sunt numai câteva dintre cauzele care creează un exces de estrogen în organism. Află în continuare care sunt alimente ce te pot ajuta să echilibrezi nivelul de estrogen

Legume crucifere

Consumul de legume crucifere cum ar fi conopida, varza,  bok choy, broccoli, varza de Bruxelles, spanacul, toate te vor ajuta să diminuezi nivelul estrogenului. În plus, daca vei bea suc verde de kale, vei crește aportul de indol 3 carrbinol I3C, un compus care ajută la eliminarea excesului de estrogen din ficat.

Rozmarinul

Rozmarinul, mai ales dacă este sub formă de ulei esențial, este o armă nemaipomenită pentru combaterea excesului de estrogen. Dacă nu știai, uleiul esențial de rozmarin se mai numește și uleiul fertilității. Acesta calmează inflamația și blocajele la nivelul șoldurilor, crește fluxul de sânge către creier, susține buna funcționare a tiroidei și întărește sistemul imunitar.

Semințele de in

Semințele au cel puțin 50 de întrebuințări în prevenirea și vindecarea bolilor. 2 sau 4 linguri de semințe de in pe zi asigură un nivel optim de estrogen în corp. Semințele de in conțin lignani care ajută la eliminarea estrogenului în exces din organism. Cel mai bine este să le păstrezi în frigider pentru că se pot râncezi la temperatura camerei.

Somonul și peștele gras

Atât somonul cât și peștele gras sunt alimente bogate în omega 3 care sunt absolut esențiale pentru un sistem imunitar sănătos și au proprietăți anti-inflamatorii. De aceea se recomandă să consumi pește de 2, 3 ori pe săptămână pentru a putea profita de uleiurile sănătoase din acesta.

Probioticele

Consumul de alimente bogate în fibre și probiotice ajută la eliminarea surplusului de estrogen din corp. Încearcă să consumi și un morcov pe zi, o să ajute!

Acidul folic

Acidul folic transformă estrogenul într-o formă mai sănătoasă și poate reduce riscul apariției cancerului. Acesta se găsește în salatele verzi ce îți asigura și doza zilnică de vitamina C.