mamaplus

Cinci schimbări care au loc în corpul tău atunci când mănânci ton la conservă

-
//
08.06.2022

Tonul la conservă este un aliment versatil cu multiple beneficii pentru organism, fiind ușor de introdus în diverse rețete precum salate, sandwich-uri sau paste. Chiar dacă este un aliment sigur, acesta trebuie consumat cu moderație, adică nu mai mult de 340 g pe săptămână. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate. Deși corpul digeră lent mercurul, ingerarea provoacă o acumulare de mercur în țesuturile corporale, cum ar fi în creierul și în rinichii. Află în continuare care sunt cele cinci procese care se întâmplă în corp atunci când mănânci ton la conservă.

Îți vei crește aportul de proteine

Adăugarea de proteine ​​în dieta ta poate fi extrem de valoroasă, deoarece te va face să te simți mai satul pentru mai mult timp și, în cele din urmă, să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei. O conservă de ton conține mai mult de 80% din necesarul zilnic de proteine. Proteinele reprezintă componentele corpului nostru care garantează creșterea, recuperarea mai rapidă a rănilor și a bolilor, tonusul muscular îmbunătățit și eficiența metabolică. O cutie de ton în ulei conține 46,6 grame de proteine, în timp ce o cutie de ton umplut cu apă conține 31,7 grame de proteine. 

În mod obișnuit, tonul la conservă în apă este de preferat deoarece are mai puține calorii și reține mai mulți acizi grași omega-3. Pe de altă parte, uleiul în care conservat tonul – de soia, cel mai adesea - este nesaturat și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Tonul la conservă sprijină sănătatea ochilor și a creierului

Datorită acizilor grași omega-3 găsiți în conservele de ton, îți vei întări funcția creierului și a ochilor. DHA, un acid gras omega-3, este cunoscut pentru proprietăți de îmbunătățire a memoriei. În plus, are și efectul de a reduce inflamația și de a elimina simptomele de ochi uscat. Așa că, dacă ați căutat un motiv pentru a începe să cumpărați conserve de ton, acum aveți două.

Tonul la conservă susține sănătatea inimii

Poate cel mai frecvent beneficiu atribuit tonului este impactul său semnificativ asupra sănătății inimii.  În ceea ce privește reducerea bolilor cardiace coronariene, acest pește are un nivel ridicat de acizi grași Omega-3, care contribuie la reducerea acizilor grași omega-6 și LDL sau a colesterolului rău în arterele și vasele de sânge.

Tonul la conservă îmbunătățește imunitatea

Tonul conține o cantitate bună de vitamină C, zinc și mangan, toate fiind considerate antioxidante. Antioxidanții sunt unul dintre mecanismele de apărare ale organismului împotriva radicalilor liberi, produsele secundare nocive ale metabolismului celular care provoacă cancer și alte boli cronice.  Cu toate acestea, seleniul este principalul component care îmbunătățește sistemul imunitar. Acest pește este bogat în acest mineral, oferind aproape 200% din necesarul zilnic într-o singură porție.

Tonul la conservă ajutor în caz de depresie

Aportul de ton este benefic pentru ameliorarea depresiei. Rezultatele unui studiu de cercetare sugerează că consumul de pește poate fi benefic pentru sănătatea mintală a femeilor.  De asemenea, poate reduce nivelurile de depresie la femei.