mamaplus

Cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea memoriei

-
//
05.04.2021

Există perioade în viață când simți că nu mai poți memora absolut tot, din cauza că stresului sau a oboselii cronice. Chiar și fără aceste simptome, memoria ar trebui susținută cu ajutorul unei alimentații echilibrate și sănătoase. Însă, nu toate alimentele sunt responsabile de îmbunătățirea memoriei și funcționarea ei optimă. Vezi în continuare ce ar trebui să incluzi în dieta ta ca să ai o minte mai ageră.

Ceai verde

Despre ceaiul verde se cunosc multe, dar poate că nu știai că una dintre proprietățile sale este aceea de a stimula memoria. Așa că nu uita să bei zilnic o cană de ceai verde ecologic, calitativ, menit să te ajute să ai o minte mai ascuțită. Pe lângă toate acestea, ceaiul verde te va ajuta să ai mai multă energie și o stare de spirit mai bună. Apropo, este o idee bună să optezi pentru o cană de ceai verde după-amiază, în loc de a doua sau a treia cafea.

Turmeric

Pe lângă faptul că este un minunat condiment, care te poate ajuta să te purifici de toxine, turmericul susține și o memorie mai bună. Este eficient și în lupta cu cancerul, diabetul, Alzheimer sau bolile cardiace, fiind un antioxidant de excepție. Învață să prepari turmeric latte sau adaugă-l în mâncăruri mai des.

Afine

Bogate în vitaminele C și K, afinele ne pot ajuta să susținem activitatea creierului, pentru a avea o viață mai bună. Memoria ta va fi îmbunătățită, la fel și sănătatea trupului, atât timp cât consumi regulat afine.

Ulei de măsline și de cocos

Despre uleiul de măsline știi deja că face minuni atunci când vorbim despre sănătatea inimii, dar și cea a pielii. Pentru că poate fi folosit atât extern cât și intern, pentru piele. Uleiul de măsline extra virgin susține o memorie mai bună, dar poate să încetinească și procesul îmbătrânirii, ferindu-ne de boli precum demența senilă sau Alzheimer. Uleiul de cocos este excelent pentru sănătate, acționează ca un antiinflamator și poți fi sigură că susține îmbunătățirea memoriei, pe termen lung.

Broccoli

Broccoli ocupă, la rândul său, un loc fruntaș în topul alimentelor care susțin sănătatea creierului, datorită conținutului de vitamina K și colină, dar și antioxidanți precum vitamina C. Nu uita să consumi mai des broccoli înăbușit pe post de garnitură. De asemenea, dacă adaugi puțină brânză feta sau parmezan și un strop de ulei de măsline va deveni o cină minunată.

Cât mai multe nuci

Consumul de oleaginoase, adică nuci, migdale, caju, este extrem de benefic pentru organism și pentru memorie în special. Nucile sunt bogate în acizi grași Omega 3, având un nivel înalt de antioxidanți și sunt recomandate pentru susținerea activității creierului. Oferă-le și celor mici, în acest mod vor reuși să fie mai ageri și să aibă o memorie mai bună, încă din copilărie.

Miere și nuci

Pentru că în acest fel vei putea preveni bolile cu succes. Știi deja că prevenirea este mult mai eficientă, iar atunci când ai grijă de sistemul tău imunitar este mult mai înțelept. Puțini oameni realizează în ziua de astăzi că organismul nostru este creat pentru a se vindeca. Dar pentru că acest lucru să se producă este necesar ca noi să fim mai atenți la ceea ce mâncăm în fiecare zi.

Avocado

Avocado conține grăsimi sănătoase necesare creierului nostru şi vitaminele esențiale K, B, C şi E, precum şi acid folic.