mamaplus.md

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

-
//
04.07.2017

Este un moment magic atunci când bebeluşul este ataşat la sânul mamei pentru a fi hrănit. În acest mod se creează o legătură profundă, plină de dragoste, între proaspăta mamică şi bebeluşul ei. Această experienţă din viaţa bebeluşului îl face să țină minte mirosul unic al mamei sale, să simtă căldura corpului acesteia şi atingerea catifelată a mânilor, să audă şi să iubească vocea ei.

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Nu există poziţii prestabilite de a hrăni copilul la sân, fiecare mămică va găsi poziţia cea mai bună pentru ea şi puiul ei. Este esenţial ca bebeluşul să aibă gura larg deschisă şi să cuprindă atât mamelonul, cât şi areola. În acest mod, sânii sunt corect goliţi şi nu apar inflamații sau dureri. Este important ca bebeluşul să fie apropiat de sân şi nu mămica să se aplece către el: o pernă pentru alăptat va oferi poziţia corectă.

Pentru a preveni apariţia iritaţiilor şi a ragadelor la nivelul sânilor, mămicile trebuie să îşi îngrijească pieptul utilizînd produse care să permită alăptarea continuă a bebeluşului şi să nu împiedice momentul mirific al alăptării. În perioada alăptării Chicco recomandă mămicilor să folosească Absorbante antibacteriene pentru sân care să le protejeze pieptul, iar igiena acestora poate fi făcută cu Șerveţele umede pentru igiena sânului cu efect dezinfectant special, care să nu conţină coloranţi şi alcool.

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

În cazul în care mameloanele sunt introverte sau apar anumite probleme medicale la nivelul sânilor care va împiedica să hrăniţi direct la sân bebeluşul nu trebuie să pierdeţi beneficiile alăptării şi puteţi utiliza Apărătoarele de sân care protejează sfârcul şi în acelaşi timp permit bebeluşului să se hrănească direct de la ,,sursă’’.

Laptele matern este una dintre minunile lumii: este hrana cea mai completă care poate exista.

Nutrienţii conţinuţi de acesta sunt perfect echilibraţi, iar pe măsură ce copiii cresc, compoziţia acestuia se modifică, astfel încît să poată răspunde necesităţilor organismului copilului în creştere. Alăptarea întăreşte sistemul imunitar al copilului pentru că laptele matern conţine substanţe imunologice şi este aseptic. De aceea este indicat ca bebeluşul să se bucure cât mai mult de miracolul laptelui matern. Dacă din anumite motive mama nu poate alăpta direct la sîn poate să extragă laptele cu ajutorul unei Pompe pentru sîn şi apoi să hrănească bebeluşul prin intermediul Biberonului.

Chicco Servetele umede pentru igiena sânului sunt îmbogățite cu proteine de lapte și grâu, ajută la menținerea echilibrului hidrolipidic natural al pielii. Nu conțin parfum, alcool și coloranți. Fără miros și fără gust. Servetelele pot fi folosite atât înainte, cât și după alăptare.

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Chicco Pompa pentru sân cu para+biberon 0% BPA      

CARACTERISTICI:

 • Ergonomică - asigură un confort sporit în utilizare. Se asamblează/dezasamblează foarte ușor, fiind compusă doar din 5 piese.
 • Practică - foarte ușor de transportat și depozitat, datorită dimensiunii reduse. Laptele matern se poate colecta în orice  biberon Chicco Well Being, facilitând astfel hranirea imediată a bebelușului prin montarea inelului și tetinei pe biberon.
 • Ușor de manevrat - datorită designului clasic.
 • Eficientă - colectarea laptelui matern se produce în mod eficient și rapid.
 • Dotată cu sistem de reglare/setare a nivelului intensității de colectare a laptelui matern, poziționat la baza superioară a pompitei tip pară din cauciuc, cu ajutorul căruia puteți personaliza pompa, astfel încât colectarea laptelui matern să corespundă necesităților Dvs. fiziologice, eliminând astfel durerile la nivelul mameloanelor.
 • Componentele pompei sunt fabricate din polipropilenă - BPA 0%.

AVANTAJE:

 • Multiple modalități de sterilizare:
 • la cald (cu ajutorul unui sterilizator electric - ex: Sterilizator electric digital Chicco, sterilizator electric Chicco pentru 6-7 biberoane) sau
 • la rece (cu ajutorul unei soluții dezinfectante - ex: Chicco dezinfectant cu multiple utilizări)

RECOMANDĂRI:

 • Sistemul de reglare/setare a nivelului intensității de colectare a laptelui matern, para din cauciuc și furtunul din silicon nu se sterilizează la cald
 • Datorită capacului etans din interiorul pachetului, biberonul Chicco Well Being, care reprezintă totodată și corpul pompei, se transformă în recipient/container de stocare a laptelui matern, astfel încat puteți depozita în siguranță prețiosul lichid, fie în frigider (timp de 72 ore), fie în congelator (timp de 3 luni), păstrând astfel toate proprietățile nutritive ale acestuia. Laptele matern depozitat în cele două condiții amintite anterior, nu se fierbe și nici nu se încălzește la cuptorul cu microunde. Pentru siguranță și confort, puteți utiliza un încălzitor electric (Ex: Chicco-încălzitor digital Step Up)

BENEFICII:

Utilizând o pompă pentru san, copilul Dvs. va putea beneficia de toate avantajele hrănirii cu lapte matern, chiar și atunci când nu puteți fi lângă el. Statisticile spun că procentul mamelor din România care decid să-și hrănească bebelușul cu lapte matern este de 12%. Unul dintre motivele frecvent întâlnite în care mamele renunță la alaptare este faptul că sunt nevoite a se reîntoarce la serviciu mai devreme decât și-ar dori.

Pachetul conține:

 • Pompa manuala Chicco Classic
 • 1 biberon 150 ml cu tetina fiziologică din silicon 0+
 • 1 capac pentru biberon
 • un suport pentru pompa manuală pentru ca aceasta să se mențină în poziția verticală

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Chicco Protectoare pentru sân silicon Natural Feeling S/L       

Din silicon, non-toxic, au rol de a proteja sfârcurile iritate și permit alăptarea la sân în cazul sfârcurilor plate sau formate în interior. Disponibil în două măsuri (S) și (L).

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Chicco Protectoare pentru sân latex Natural Feeling S/L

Din cauciuc natural, moale, non-toxic, au rol de a proteja sfârcurile iritate și permit alăptarea la sân în cazul sfârcurilor plate sau formate în interior.

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Chicco Absorbante pentru sân M30/60    

CARACTERISTICI:

 • Antibacteriene:  materialul din interiorul tampoanelor este special tratat pentru a preveni proliferarea bacteriilor. Menție sânul protejat și previne apariția iritațiilor sau a ragadelor.
 • Lasă pielea să respire: materialul dublu aerat lasă pielea sânului să respire.
 • Ultra-absorbante: grație sistemului special cu micro-perle, sânul rămâne întotdeauna uscat.
 • Invizibile: grosimea redusă face ca tamponul să devină invizibil pe sub haine.
 • Adezivul practic și forma anatomică dau tamponului stabilitate atunci când este purtat.

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Alăptarea bebeluşului: tactici și produse eficiente

Sursa: Mamaplus.MD