mamaplus

Marina Cârnaț și-a înțărcat al optulea copil și își împărtășește experiența

-
//
04.08.2022

Mama a opt copii și bloggerița Marina Cârnaț spune că alăptarea este un proces care îi place foarte mult. Pe lângă cei mai buni nutrienți, se stabilește o conexiune strânsă între mamă și copil. Tânăra mămică mărturisește că alăptarea o face să se simtă importantă și, având multă experiență în spate, a decis să o împărtășească cu alte mămici. Evident, fiecare copil este diferit și tocmai de aceea fiecare mămică decide cum să acționeze, în funcție de necesitățile copilului.

”Cred că fiecare mamă decide atunci când ea e gata să înceapă acest proces. A decide înseamnă să fii hotărâtă și să ai un plan determinat. Pentru a nu provoca dureri, infecții, crize, eu elimin o masă de alăptare - copilul trebuie deja să aibă un regim de alimentație și de somn rutinat. Ideal o masă pe săptămână. Cu cât mai rar alăptez, cu atât mai puțin lapte voi produce și totul “arde” treptat și fără consecințe neplăcute. Este crucial să fiu aici consecventă și să nu cedez. În locul mesei de alăptare eu îi ofer o masă solidă și îl ocup cu ceva interesant sau ne plimbăm afară.”, susține mama a opt copii, Marina Cârnaț.

În ceea ce privește alăptările de noapte, bloggerița s-ar putea considera o mamă norocoasă, pentru că micuții ei dorm toată noaptea fără trezire, pentru că le-a făcut un regim. Chiar și așa, Marina are o soluție și pentru situațiile diametral opuse.

”Dacă încă mai alăptați noaptea, deși copilul este măricel, atunci e timpul să îl învățați să adoarmă singur. Îl alăptați și îl puneți în pătuț separat ca el să poată învața a adormi singur. Cu fiecare noapte va fi tot mai bine și mai bine, doar nu ceda.

Înțărcarea copilului tău, precum îmi place să spun la orice proces din maternitate, nu este ușoară (în loc de “este grea”). Fiecare mamă este diferită, fiecare copil este diferit, de aceea fiecare experiență va fi diferită.”, a mai adăugat Marina Cârnaț,

Mezina familiei Cârnaț, Mya, va împlini un anișori în doar câteva zile, iar asta înseamnă că urmează o nouă etapă pentru ea. Cu siguranță, cei șapte frățiori și surioare, precum și părinții ei, o vor ajuta să evolueze și să se dezvolte frumos.

mamaplus