mamaplus

Testele COVID-19 anale, obligatorii pentru cetățenii străini la intrarea într-o țară din Asia

-
//
04.03.2021

Testele anale pentru depistarea Covid-19 sunt obligatorii în China pentru străinii care sosesc în țară relatează The Times. Cu toate acestea un reprezentant al departamentul de control epidemiologic din districtul Daxing din Beijing susține că nu sunt obligatorii pentru toate sosirile internaționale în țară și că măsura vizeaza orașe precum Beijing și Shanghai.

China face testele anale pentru depistarea Covid-19 obligatorii pentru cetățenii străini, în ciuda reclamațiilor primite din partea mai multor țări care consideră practica una umilitoare, relatează The TimesReuters notează că măsura vizează câteva orașe precum capitala Beijing, Shanghai și Qingdao. Aici pentru anumiți cetățeni internaționali se impune și un test anal pe lângă testele clasice, cu prelevare de probe din nas și gât. În Shanghai trebuie sa facă test anal obligatoriu toți străinii dacă la bordul avionului au fost găsite pozitiv mai mult de 5 persoane.

Centrul chinez pentru controlul bolilor spune că testul se realizează cu un instrument steril, asemănător bețișoarelor de urechi, introdus 3-5 cm în anus și rotit ușor. Doctorii chinezi susțin că aceste teste au un grad mai mare de acuratețe pentru că urmele coronavirusului rămân în anus mai mult timp decât în căile respiratorii, relatează Reuters. Cu toate acestea, un test anal pozitiv nu înseamnă și că acea persoană poate răspândi virusul.