mamaplus

Alertă de călătorie în Spania și Portugalia. Ce trebuie să știi, dacă vrei să mergi în aceste țări

-
//
12.07.2022

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis luni, 11 iulie, atenționări de călătorie pentru persoanele care călătoresc în Spania şi Portugalia. Ministerul de resort avertizează că în Spania se prelungeşte greva însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, în timp ce Portugalia se află sub o atenționare de caniculă şi incendii de vegetație.

MAE avertizează oamenii care vor să călătorească pe cale aeriană înspre și dinspre Spania că mai multe organizații sindicale au anunțat prelungirea grevei însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair, în perioadele 12-15, 18-21, 25-28 iulie 2022, pe toate intervalele orare, la cele 10 aeroporturi. Aeroporturile sunt situate în: Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza.

În acest context, pot exista blocaje majore în programul curselor aeriene operate de această companie. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate și oficiale și/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situații neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Val de caniculă în Portugalia

De asemenea, cei care vor să călătorească în Portugalia trebuie să știr că autoritățile portugheze au emis o atenționare meteorologică privind temperaturi extreme, în special pentru zona continentală, cu valori cuprinse între 42° și 45° C, în perioada 12 – 14 iulie 2022.

Acest val de căldură poate favoriza apariția incendiilor de vegetație.