mamaplus

O nouă atenționare de călătorie pentru cei care urmează să meargă în Grecia

-
//
20.07.2022

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o nouă atenționare de călătorie pentru Grecia. MAE informează cetățenii care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, pentru următoarea perioadă din luna iulie 2022, autoritățile elene au reiterat avertizarea referitoare la condițiile de vreme extremă și la pericolul producerii unor de incendii de vegetație.

Apariția focarelor de incendiu este favorizată de menținerea condițiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creștere și vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort – ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4, până la 7 metri înălțime). Zonele cele mai vizate vor fi:

  • Attica, Kythera, Viotia, Corint, Argolida
  • Insula Creta, Insula Evia, insulele din estul mării Egee și Peninsula Peloponez

Potrivit avertizării MAE, Serviciul Național de Pompieri din Grecia recomandă tuturor persoanelor să nu dea foc gunoiului sau vegetației uscate, să nu utilizeze grătare în aer liber sau să desfășoare activități în aer liber care pot genera scântei sau foc deschis, să nu arunce țigări aprinse în aer liber și să nu lase resturi menajere în pădure.