Oricât am vorbi despre beneficiile dansului și despre cît de utile sunt pentru copii, că dansurile dezvoltă plasticitatea corpului și învață cum să-și onduleze corpul, să-l facă să asculte, mereu se vor găsi părinți care se vor îndoi de acest lucru și se vor gîndi dacă se merită să-ți dea copilul la dansuri. Vom încerca să risipim toate îndoielile dvs. și în același timp vă vom oferi mai multe opțiuni de școli de dans cu sediul în orașul Chișinău.

Unde să vă înscrieți copiii la dansuri? Orizontul propunerilor

Vom începe cu întrebarea cînd totuși este mai bine să începeți să faceți cunoștință copiilor dv cu dansurile.

Restricții de vîrstă pentru debutul acestor activități, practic nu există. Cu toate acestea, în ultimul timp, este tot mai „la modă” ca cu cît mai repede părinții își vor da copiii pe mîna unui antrenor, cu atît  mai bine. Uneori, ca un lucru extrem ca acesta  debutează pe la vîrsta de doi ani, atunci copilul este adus la orele de dans. Probabil aceasta este prea devreme, deoarece la doi ani copilașul abia a încetat să mai examineze podeaua, dar și explicațiile instructorului nu voi fi întotdeauna clare pentru micuț. Vîrsta optimă la care este mai bine să se înceapă instructajul este cea de cinci ani. La această vîrstă copilul se orientează cu ușurință, unde este stînga și unde dreapta, își stăpînește propriul corp.

Conform căror criterii este necesar să alegeți școala de dans?

Pentru început  este necesar să decideți ce tip de dansuri vrea copilul dv să facă. Acestea pot fi de diferite tipuri: sportive (de bal și hip-hop), populare rusești, de estradă, etc. Dacă considerați că este important ca copilul dv  să participe la concursuri și concerte, trebuie să alegeți școala în care acestea fac parte din meniu. Însă, dacă părinții își doresc doar îmbunătățirea sănătății micuțului lor, este mai bine să alegeți o școală sportivă sau un centru de fitness. În mod ideal este bine ca aceste ore să nu fie practicate mai des de 2 ori pe săptămînă, cîte 1-1,5 ore.

Deci, să recapitulăm:

Clubul sportiv de dans „Codreanca”

Cea mai mare școală de dans din Moldova. Aici debutează totul de la inițierea în arta dansului, ceia ce este un avantaj al dansurilor sportive. Aici se admit copiii de la 5 ani.

Adresa:

Str. Ion Creangă

Telefon: (022) 24-13-10, 22-97-36, 22-97-37

Centru de creație al copiilor Ghiocel

Învață copiii nu doar să deseneze, canto, dar și instruirea lor în diferite stiluri de dans. Aici sunt acceptați copiii de la 7 ani. școlarizarea se face gratis.

Adresa: Str. Mircea cel Batran 7

Telefon: (022) 33-13-87

Show-baletul Space

În cercul acestui club se acceptă copii cu vîrsta trecută de  trei ani. Activitățile se petrec de trei ori pe săptămînă și durează 1,5 ore. Pe lîngă orele de dans, aici se deprinde și yoga. Echipa de antrenori profesioniști activează de mai bine de 11 ani.

Adresa: Str. Matei Basarab, 1

Telefon: (022) 49-65-70

www.showballetspace.md

Centrul de educație estetică Lăstărel

Centru în care se predă coreografia, muzica, arta teatrală, desenul, vocalul, etc. Aici sunt admiși copiii de  la 5 ani.

Adresa: Str. Maria Cibotari 5

Telefon: (022) 23-87-66

Școala de dans Fantezia

Programul de studiu include elementele de bază ale stepului clasic și pupular, și diverse tendințe în dans contemporan (jazz, modern, post-modern, contemporan, plastic liber, etc.), gimnastică și acrobație, yoga, dansuri cu improvizație și compoziție. Cursurile sunt destinate pentru copiii de la 5 ani.

Adresa: Str. Iazului, 1/1, birou. 16

Telefon: 079438866

DallasDanceStudio

Dansuri pentru copii (2-3, 4-6, 7-12 și 13-17 ani). Programul include pregătirea fizică generală, sala de fitness pentru copii, stretching, elemente de gimnastică, yoga, învățarea bazelor dansului clasic și contemporan (jazz, dans modern, contemporan, hip-hop, funky techno, house, disco, etc)

Adresa: Str. Miron Costin, 7

Telefon: 079479487, 068968999

https://www.facebook.com/dallasdansmd

Centrul National pentru Copii și Tineret Artico

Cel mai mare număr de grupuri de dans, s-au adunat într-un singur loc :

Ansamblul de dansuri "Fericire"

Ansamblul "Creative"

Ansamblul de dans Contemporan «Copilarie - dance»

Balet Studio «Soarele»

Ancamblul de dans popular "Speranza"

Ansamblul de dansuri ale lumii «EOΣ»

Flamenco

Ansamblu coregrafic «Danceclasic»

Ansamblul de dans contemporan « Antares »

Ansamblul de dans Contemporan "SmileDance»

Echipa "Version"

Ansamblul de dans contemporan "Irida"

Dance Studio «Atlantica»

Ansamblul de dansuri «Temperamento »

Toate cursurile sunt gratuite . Copii de la 4 ani .

Adresa : Str . Stefan cel Mare , 169

Telefon : ( 022 ) 85-62-06

www.artico.md

Grupul de dans "Impulse"

Copiii de la 7 ani sunt acceptați. Un număr mare de destinații în dans: jazz, modern, latino-american, contemporan, stilizat, populare.

Adresa: Str. Valia Crucii,4/2

Telefon: 069265262

Studio de artă «Repede»

Art Studio "Repede" îmbină toate stilurile de dans, de la dansuri populare la trucuri executate de dansatori profesioniști și gimnaști. Art studioul de balet "Repede" colaborează nu numai cu artiști din Republica Moldova, dar și alte state.

Adresa: Str. Petru Movila 20

Telefon: 069102707

www.repede.md

Studio de dans "Tet-a-tet"

Sunt admiși copiii de la 7 ani. Un număr mare de destinații în dans: jazz, modern, latino-american, modern, stilizat, populară.

Adresa: Str. Valia Crucii, 4/1

Telefon: 069265262

Studio de dans «Flagrant»

Clubul de dans este axat în principal pe sala de dans. Copii de la 4 ani sunt acceptați. Studioul acolo este de 17 ani şi este considerat unul dintre cele mai bune școli din municipiul Chișinău.

Telefon: 069065540

www.dance-flagrant.com

Dansurile sportive «ExclusiveDancePlus»

Centrul de dans a fost infiinţat în anul 2005 ca o sală de club studențesc. Inițial, programul a fost numai de bal. Astăzi, școala a învățat toate direcțiile din dans. Cursuri pentru copii de la 2 ani. Costul abonamentului lunar esre de 300 de lei.

Telefon: 069256477

www.tantsi.md

Scoala de dans "Passion Dance"

Toate cele mai populare destinaţii de dans. Activităţile sunt organizate de trei ori pe săptămînă timp de 1 oră. Se organizează cu copii de vîrstă preşcolară. Costul lecțiilor: 120 lei pentru 8 lecții

Adresa: bd. Moscova 6 (Restoranul Plovdiv)

Telefon: 079 52 52 73

dansuri.md

Clubul sportiv "Gloria"

Ce mai diferite feluri de dans. Activităţi cu copiii de la 5 ani. Participă la competiții internaționale.

Adresa : str. Albişoara, 84, str. Petru Zadnipru, 16/4

Telefon : 078207000

https://www.facebook.com/aggmoldova

Şcoala de Dans "Provence"

Activităţi pentru copii și adulți. Părinții pot participa la antrenamentul copiilor. Cele mai populare stiluri de dans. Activităţi pentru copii de la 3 ani.

Adresa: Str. Sfatul Țării, 55/1

Telefon: 079427475

https://www.facebook.com/ProvenceDanceStudio

Ei bine, sperăm, că îndoielile cu privire la posibilitatea de a da copilul la dans au dispărut complet!

Dragi cititori, dacă mai cunoaşteţi şi alte grupuri de dans pentru copii, ne puteţi ajuta să completăm această listă! Vă rugăm să ne trimiteți sugestiile dvs. pe pagina de facebook Mamaplus.MD!