Poate că nu sunt cunoscute de publicul larg, dar merită toată admirația noastră. Aceste femei zilnic ajută zeci de persoane care se află în dificultate, și o fac necondiționat, doar pentru a vedea mai multă lume fericită. Faceți cunoștință cu îngerii păzitori ai Moldovei, care își dedică viața actelor de caritate!

Femei din Moldova care fac caritate

Cristina Mastac Comerzan, Alicia Valcov, Adriana Arnaut, Dana Odainic

Cristina Mastac Comerzan, dar și colegele sale de la Ask a Mom nu rămân indiferente atunci când văd persoane care suferă de anumite boli sau familii social vulnerabile, care nu-și permit nici strictul necesar. De-a lungul timpului, acestea au ajutat sute de persoane aflate în dificultate.

www.askamom.md

Femei din Moldova care fac caritate

Cristina Țurcan

Fondatoarea Organizației Obștești ”Suflet Generos” și-a unit forțele cu oamenii cu suflet mare, care nu sunt indiferenți față de soarta celor care au nevoie. Cea mai importantă misiune a Cristinei este să ajute în primul rând copiii: pe cei orfani, cu dizabilități sau cu necesități speciale.

www.facebook.com/kindheart.md

Femei din Moldova care fac caritate

Aliona Bercaci

Fondatoarea fundației “Save Life” este persoana care face binefacere și nu așteaptă răsplată. Aliona Bercaci a creat organizaţia obştească “Save Life” cu scopul colectării şi distribuirii donaţiilor voluntare pentru tratament şi asistenţă medicală a copiilor grav bolnavi şi a adolescenţilor, dar şi pentru asistenţa specifică necesară familiilor social vulnerabile.

www.facebook.com/savelife.md

Femei din Moldova care fac caritate

Svetlana Sainsus

Co-fondatoarea caritate.md a reușit să aducă speranță, lumină și liniște în casele multor familii. Caritate.md a fost creat din dorința de a ajuta persoanele care încă mai au o șansă de salvare, dar din diferite motive nu au posibilitate.

www.facebook.com/caritateMD

Femei din Moldova care fac caritate

Iolanta Mura

Ultimele evenimente importante din viața femeii de afaceri au avut câte un scop caritabil. La nunta Iolantei Mura s-au adunat 330.000 lei, care au fost donați organizației “Hospices of Hope”.

Femei din Moldova care fac caritate

Liliana Rotaru

Liliana Rotaru este femeia care stă în fruntea CCF Moldova. Aceasta este alături de cei mai vulnerabili copii din țara noastră, care au nevoie de sprijin. Până acum, ONG-ul local a lucrat cu peste 3500 de copii, unii dintre ei au revenit în familii, părăsind pentru totdeauna instituțiile depersonalizate și reci, alții au primit sprijin calificat, pentru a rămâne alături de părinții lor.

www.facebook.com/CCFHHCMoldova

Femei din Moldova care fac caritate

Lilu

Prezentatoarea TV se implică mereu în proiecte caritabile și este gata oricând să-i ajute pe cei care au nevoie. Nu o dată, Lilu a organizat târguri de caritate, a scris pe blogul ei sau pe pagina de facebook povești ale persoanelor aflate în dificultate, cu scopul de a le ajuta.

Femei din Moldova care fac caritate

Lucia Berdos

Femeia de afaceri este fondatoarea fundației “Felicia”, obiectivele căreia sunt multiple, printre care și ajutorarea păturilor vulnerabile ale societăţii, prin oferire de ajutor material, financiar şi psihologic.

www.facebook.com/fundatiafelicia

Femei din Moldova care fac caritate

Raluca Muntean

De mai bine de un an, Raluca Muntean activează în calitate de Country Manager a organizației de caritate Hospices of Hope Moldova, care se ocupă cu dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă (asistență medico-socială oferită celor cu boli incurabile și condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii Moldova).

www.facebook.com/hospicesofhopemoldova

Femei din Moldova care fac caritate

Olesea Cozmic

Olesea Cozmic este Președintele Asociației “Inimă Mare” și îi place să-i vadă pe oameni fericiți. Misiunea asociației obștești conduse de ea are misiunea de a trezi în oameni dorinţa de a-i ajuta pe alţii, de a avea o poziţie socială activă şi de a nu rămâne indiferenţi faţă de necazurile celor din jur. Sarcina asociației nu este doar colectarea mijloacelor băneşti (deşi adesea şi asta e foarte important), cât educarea copiilor şi adulţilor, renaşterea procesului de făurire a unei naţiuni sănătoase – a oamenilor cu inimă mare.

www.facebook.com/InimaMareMoldova

Femei din Moldova care fac caritate

Elena Zgardan

Elena a creat platforma de finanțare colectivă guvern24.md, care are drept scop încurajarea persoanelor care inițiază proiecte, dar și colectarea de fonduri pentru persoanele care suferă de anumite boli.

www.facebook.com/guvern24

Femei din Moldova care fac caritate

Victoria Mărgineanu

Victoria Mărgineanu stă în fruntea fundației de caritate pentru copii “Clipa Siderală”. Misiunea ei este să creeze condiţiile necesare pentru susţinerea morală şi materială a copiilor aflaţi în situaţie de criză;

www.facebook.com/ClipaSiderala

Femei din Moldova care fac caritate

Aza Onica

Aza Onica este fondatoarea Asociației “Vitae”, care organizează seminare și acordă suport psihologic pentru personalul medical și părinții copilașilor prematuri. În plus, asociația colectează bani pentru cumpărarea dispozitivelor și echipamentelor medicale necesare și pentru producerea îmbrăcămintei speciale pentru copilașii cu greutate mică.

Femei din Moldova care fac caritate

Elena Ermolaeva

Elena Ermolaeva este directorul Asociației Obștești "Viața fără leucemie", care are drept scop să contribuie la reabilitarea și integrarea copiilor bolnavi oncologic în societate, să acorde ajutor moral și material copiilor bolnavi oncologic.

www.facebook.com/Asociatia-Obsteasca-Viata-fara-leucemie

Femei din Moldova care fac caritate

Doina Cernavca

Jurnalista este președintele Fundației ”Ajută un Om”. Aceasta organizează evenimente cu scop caritabil, ajută familiile social-vulnerabile, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă, dă start proiectului “cadoul din cutia cu pantofi”.

www.facebook.com/ajutaunom

Femei din Moldova care fac caritate

Marina Scutaru, Cornelia Ștefăneț, Mariana Voinotinschi și Diana Moraru

Aceste 4 femei au organizat câteva sezoane la rând “Târgul Vedetelor”, care avea și un scop caritabil. La fiecare târg, Marina, Cornelia, Mariana și Diana adunau sub 10.000 de lei, care erau donați persoanelor care aveau nevoie de ajutor.

Femei din Moldova care fac caritate

Galina Dodon

Prima Doamnă a creat Fundația de binefacere „Din suflet”, care are drept scop acordarea de suport material și moral familiilor social-vulnerabile.

www.facebook.com/dinsufletrm

Femei din Moldova care fac caritate

Lidia Cucoș

Lidia Cucoș dezvoltă inițiativele în cadrul Fundației „Edelweiss”. Aceasta, alături de întreaga echipă, contribuie la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional şi social.

www.facebook.com/VladPlahotniucFoundation

Femei din Moldova care fac caritate

Sursa: Mamaplus.MD