Școala micilor marinari la Shopping MallDova

Școala micilor marinari la Shopping MallDova

-
//
10.09.2015

După aventura cosmică – „Kids on the Moon” – în care peste 5000 de copii s-au bucurat din plin de emoţiile zborului în spaţiu, Shopping MallDova îi invită pe micii exploratori într-o călătorie suboceanică. La noua expoziţie interactivă „Școala micilor marinari”, copiii sunt aşteptaţi să se aventureze într-o fascinantă expediţie, pentru a descoperi istoria şi secretele submarine. Evenimentul îi va captiva pe micuţi şi îi va inspira să viziteze toate cele 7 zone special amenajate, în tururi ghidate.

Școala micilor marinari la Shopping MallDova

Aventura copiilor va începe în zona Caravelei – replica unei corăbii celebre, folosite în aventurile din timpul descoperirilor maritime. Barca este echipată cu elemente de recuzită caracteristice caravelelor care pe timpuri străbăteau oceanul. Aici copiii îşi primesc vestele de salvare pentru a participa la tur.

De la Caravelă micuţii vor fi invitaţi pe Submarin – parte a turului aşteptată cu mare nerăbdare de micuţi. Şi asta pentru că atunci când păşesc în interiorul navei, va fi simulată o călătorie pe fundul mării, care le va garanta distracţia maximă. Tot aici copiii vor avea posibilitatea să afle mai multe despre viaţa subacvatică, întrucât submarinul este dotat cu mai multe ecrane, care vor afişa fiecare pas al acestei „călătorii spre adâncuri”. Doar copiii au acces în submarin, însă „misiunea” poate fi urmărită de către părinţi și toţi cei care se află în exterior, aventura fiind transmisă în direct din interiorul submarinului.

După „călătoria în adâncuri” micuţii vor putea admira o inedită Expoziţie de Scafandre. În zonă vor fi expuse două costume subacvatice, realizate din fibră de sticlă – unul care reprezintă istoria primelor scufundări şi unul modern, cu echipamente noi. Vizitatorii vor putea analiza diferenţele între costume și, de asemenea, vor putea observa evoluţia acestora de-a lungul istoriei. De asemenea, vor fi prezentate informaţii succinte cu  cronologia istorică a Scuba Diving (scufundări).

Explorarea mărilor prin intermediul unei Expoziţii de Artefacte reprezintă o oportunitate excelentă pentru micuţii curioşi şi – de ce nu? – şi pentru adulţi. În vitrinele de sticlă, care adăpostesc artefactele, copiii vor putea admira o diversitate de lucruri interesante, precum: astrolabul, hărţi vechi, exemplare de corali, materiale legate de scufundări, reproduceri ale unor celebre bărci și submarine.

Misterele lumii din adâncuri vor fi descoperite la Expoziţia despre ocean – o lume copleşitoare, neexplorată încă în proporție de 95%. Pe un ecran mare copii vor putea vizualiza istoria vieţii marine, formele de viaţă, biodiversitatea, condiţiile de viaţă în apă şi impactul uman asupra oceanelor.

Expoziţia Santinelelor Mării îi va purta pe vizitatori în epoca antică printre farurile romane, cele mai cunoscute şi cele mai bine păstrate de ani. Un exemplu celebru este Turnul lui Hercule în A Coruña, Spania. Tot aici vor putea vedea şi Farul din Alexandria.

La finalul activităților, copiii vor primi diplome de exploratori, sucuri și rame pentru poze.

Expoziția va fi lansată pe data de 13 septembrie, ora 13:00, la care sunt așteptați toți copiii și părinții. în cadrul deschiderii vor fi prezenți și actorii Teatrului de păpuși „Licurici” cu o poveste, dar și dansatorii de la Creativ Dance Studio. La fel, vizitatorii vor putea participa la concursuri cu premii speciale. Cei mai curajoși marinari vor pleca acasă cu un adevărat acvarium cu peștișori. Activitățile în cadrul evenimentului vor avea loc în perioada 13-27 septembrie, în fiecare zi, între orele 11:00 și 19:00, câte 7 sesiuni pe zi, pentru copiii de la 5 la 12 ani.  

Accesul la expoziție este gratuit, iar distracția este garantată, de aceea luați-vă copilul de mână și veniți la Shopping MallDova, pentru a-i oferi o experiență de neuitat!

Despre Shopping MallDova

Shopping MallDova, singurul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, oferă un sortiment impresionant de articole de cea mai bună calitate, puse la dispoziția vizitatorilor în peste 100 de magazine. Aici aveți posibilitatea de a face cumpărăturile dorite într-un cadru elegant și în condiții de confort sporit. Shopping MallDova întrunește cele mai apreciate mărci naționale și internaționale pentru întreaga familie: atât adulții, cât și copiii sunt întotdeauna oaspeți așteptați. Mai multe magazine și spații de distracție sunt destinate în special generației tinere. Astfel, indiferent de vârstă, gusturi și pasiuni, toți vizitatorii centrului vor merge acasă cu cumpărăturile potrivite și bună dispoziție! Complexul dispune de parcare subterană și supraterană cu o capacitate de 1000 de locuri, astfel grija pentru automobil nu vă va distrage de la plimbarea relaxantă în căutarea cumpărăturilor ideale. Iar provocarea unei sesiuni de shopping poate fi urmată de o pauză relaxantă la o ceașcă de cafea sau o gustare.