In Germania s-au desdchis cursuri pentru viitorii fraţi şi surori

In Germania s-au desdchis cursuri pentru viitorii fraţi şi surori

-
//
12.02.2014

In Germania s-au desdchis cursuri pentru viitorii fraţi şi surori

În unele spitale şi maternităţi din Germania au loc cursuri de formare pentru viitorii frați şi surori.

Un dintre aceste maternități se află în  Hamburg. Cursurile se desfăşoară sub formă de joc prin intermediul căruia, doctorii le povestesc copiilor despre sarcină și fazele de dezvoltare a copilului.

La astfel de cursuri, copii  pot afla mai multe despre nevoile copilului şi despre toate caracteristicile sale. Profesorii și medicii le spun celor ce urmează să devină fraţi mai mari, de ce un copil mic plange şi despre cât de mult poate plânge acesta, cât de des are nevoie să mănânce și să doarmă. Folosind păpușile,  frații și surorile  învăța cum să ia copilul în brațe  și despre cum să-l aşeze în pătuţ sau în cărucior. La sfarsitul acestui curs, toți participanții vor primi o diplomă de frate sau soră.

Avantajul acestor cursuri, pe lângă faptul că sunt  foarte distractive, este faptul că copii pot învăţa în practică despre tot ce înseamnă un copil mic. Ei înțeleg , de exemplu , faptul că copiii pot auzi deja și percep vocea fratelui său.

"Este distractiv pentru copi " - spune Britta Hepermann , director comercial al spitalului din Hamburg, care conduce asemenea cursuri. O astfel de formare promovează formarea unui  atașament față de un nou membru al familiei , chiar daca nu rezolva toate problemele.

Cursurile sunt destinate copiilor de la patru ani. Hepermann recomandă aducerea copilul la astfel de cursuri la aproximativ 8 săptămâni înainte de data estimată a naşterii. Faceți acest lucru înainte de naştere . " La copii, o percepție diferită de timp. Ei nu înțeleg de ce trebuie să aștepte încă opt luni" - explică Hepermann .