Fetele s-au dovedit mai curioase decât băieţii

Fetele s-au dovedit mai curioase decât băieţii

-
//
23.01.2014

Fetele s-au dovedit mai curioase decât băieţii

Oamenii de știință au estimat vârsta la care copiii pun cele mai multe întrebări. 

În timpul prelucrării rezultatelor unui studiu, care a implicat mai mult de 1.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani, s-a constatat că, în medie, copiii aderesează părințiilor  288 de întrebări într-o singură zi.

Copiii încep să adreseze părinților întrebări imediat după ce se trezesc, (aproximativ 07:20), și "finisează" înainte de culcare (aproximativ 20:30), adică ei adresează o întrebare la fiecare 2 min şi 36 de sec.

Cel mai mult copii sunt interesaţi de produsele alimentare, astfel la o singură masă un copil pune cam 11 întrebări. Următorul în acest " rating" este magazinul - aici copilul poate adresa până la 10 întrebări.

Majoritatea copiilor încep cu întrebările: "de ce ? " şi " pentru ce ", celui care adresează aceste întrebări este de regulă mama -24 %, deoarece ei știu exact că tatăl oricum le va spune să o întrebe pe mama.

Ca urmare, o mamă anual răspunde la 105120 de întrebări din partea copilului. Suma exactă a întrebărilor depinde de vârsta și sexul copilului. De exemplu, băieţii de 9 ani adresează într-o zi numai 144 de întrebări, iar o dată ce cresc copii adresează întrebări tot mai complicate,  82 % dintre mame recunosc că de multe ori nu știu ce să le raspundă copiii.
Cele mai curioase sunt  fetele de 4 ani. Ele adresează 390 de întrebări pe zi, în medie, o întrebare la 1minut şi 56 de secunde.