Plasmafereza este o procedură minutată care are efecte multiple asupra sănătății. Prin înlocuirea plasmei sanguine, pot fi tratate multe afecțiuni și purifica sângele din organismul. La Clinica Limerance puteți beneficia de această procedură la cel mai înalt nivel.
În funcție de scopul, distinge două tipuri de plasmafereza:
- Donator - efectuate pe stațiile de transfuzie de sânge. Donatorii de plasmă, care conțin nutrienți, apoi turnat destinatari. Acesta poate fi depozitat pentru o lungă perioadă de timp, în formă congelată și conserve.
- Terapeutic - plasmafereza tratează aproximativ 150 de tipuri de maladii din domenii medicale.
Domenii de aplicare a plasmafereza terapeutice:
- Cardiologie: Boli de inima cronice și vasele de sânge.
- Neurologie: Boli cronice ale sistemului nervos.
- Ginecologie: Boli cronice ale sistemului reproductiv feminin.
- Endocrinologie: Tulburări funcționale ale glandelor endocrine.
- Pneumologie: Boli respiratorii cronice.
- Nefrologie: Cronica de rinichi și organele urinare.
- Narcologie: Substanța corp intoxicarea cu Alcool.
Mai mult decât atât, plasmafereza îmbunătățește fluxul sangvin către organe și țesuturi, purifică sângele de toxinele acumulate și ajută la întinerirea întregului organism.
Clinica Limerance este dotată cu unul dintre cele mai performante aparate destinate pentru această procedură. Aici se folosește metoda prin centrifugare a sângelui. Este punctată o venă a pacientului, se colectează sângele, în setul pentru pacient este inclusă o centrifugă micuță, care colectează plasma. După finisarea ciclului, conținutul eretrocitar se returnează înapoi în patul vascular.
Pacientul poate face plasmafereză o dată în an, în dependență de starea de sănătate și constituția lui. Procedura durează 30-40 min și se face la un interval de 2-5 zile. Reacții adverse sau consecințe negative nu sunt înregistrate.
Important este ca pacientul să se pregătească serios de această procedură. Un prânz consistent, apă și odihnă bună sunt obligatorii înainte de a deschide ușa medicului. Până a începe procedura, pacientul este consultat de către medicul transfuziolog, aduce cu sine toate investigațiile medicale, iar doctorul stabilește numărul de proceduri și cantitatea necesară.