Cercetătorii de la University College London încearcă să pună la punct un tratament despre care speră că va da rezultate în combaterea efectelor îmbătrânirii.
Modificările genetice, mai puțină mâncare și un stil de viață sănătos, cred specialiștii, ar putea prelungi durata de viață chiar și cu 20 de ani, micșorând concomitent și riscul de boli cardiovasculare, de cancer sau Alzheimer.
Rezultatele obținute în studiul pe șoareci sunt, până acum, îmbucurătoare:
“Dacă reducem cantitatea de hrană a unui șoarece cu 40%, animalul va trăi cu 20-30% mai mult, ceea ce, în termeni de viață umană, înseamnă 20 de ani. Și e valabil la toate organismele, inclusiv la câini”, a declarat dr. Piper, șeful echipei de cercetători, potrivit ziarului The Independent.
Până acum, oamenii de știință au reușit să prelungească durata de viață a unui tip de musculițe și a șoarecilor de laborator, cu ajutorul tratamentului medicamentos, al mutațiilor genetice și al dietei modificate, însă vor mai trece ani de studii până când “tratamentul pentru boala care este îmbătrânirea va putea fi folosit pe scară largă”, a adăugat savantul.
Sursa: noi.md