mamaplus

Care este sursa principală de stres la femei?

0
//
24.06.2019

Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au determinat că nivel cel mai ridicat al hormonului stresului la femei este înregistrat nu la locul de muncă sau în transportul public, ci acasă.

 

mamaplus

În comparație cu bărbații, care recunosc că, de obicei, cel mai confortabil se simt acasă, femeile, în schimb, mai des recunosc că se simt mai bine la locul de muncă. 

La experiment au participat 122 de femei, cărora oamenii de știință le-au măsurat nivelele de cortizol în weekend-uri și în timpul săptămânii. Ca urmare, s-a dovedit că indicii horomonului stresului au fost minimi la locul de muncă și nivelul cortizolului era extrem de ridicat atunci când femeile erau acasă.

Potrivit oamenilor de știință, această regularitate s-a dovedit a fi valabilă chiar și pentru femeile care se considerau soții și mame fericite.

Experții explică acest fenomen prin faptul că, după o zi de muncă, femeile, de regulă, încep să facă curățenie și să gătească acasă, fiind obosite mintal și fizic. Majoritatea femeilor care lucrează, continuă să fie responsabile de copii, de soț, de casă și de ele însele, iar acest lucru le obosește.

Sursa