mamaplus

Sutienul de maternitate și cel pentru alăptat. Cum faci alegerea corectă

0
//
02.08.2019

Te întrebi dacă ai nevoie de un sutien nou în perioada de sarcină? Da, e foarte posibil! Ca și restul corpului tău, sânii se vor schimba, devenind mai mari și sensibili la atingere. Această metamorfoză va genera schimbări hormonale, cum ar fi kilogramele în plus, mărirea cutiei toracice, iar spre finalul sarcinii glandele mamare se pregătesc să producă lapte pentru bebeluș.

mamaplus

Ar fi tentant să încerci să te descurci cu sutienele pe care le ai deja (ai face o economie!), însă cel mai indicat este să investești în câteva sutiene noi. Sânii tăi vor fi în creștere și vor deveni mai grei – țesutul glandular în dezvoltare poate adăuga câteva zeci de grame pe fiecare sân, iar tu meriți să te simți confortabil.

S-ar putea să descoperi că măsura sânilor crește în mod constant în timpul sarcinii sau că sânii cresc după primul trimestru și stagnează până aproape de naștere. În funcție de cum cresc sânii, s-ar putea să ai nevoie de un sutien nou de câteva ori în timpul sarcinii.

Un sutien pentru perioada de maternitate este, de fapt, o versiune modernă a celui normal – conceput special pentru a susține greutatea sânilor aflați în creștere în perioada sarcinii. Acesta are bretele mai late, căptușeală moale din bumbac și mai multe locuri de prindere a bretelelor și de reglare a lungimii.

Sutienele pentru alăptat au cleme ce permit un acces mai ușor la sfârcuri. Dacă alegi să cumperi sutiene de alăptat în timpul sarcinii, asigură-te că pot susține pieptul în creștere. Sânii tăi ar putea crește cu încă o măsură după naștere și după ce începe producerea laptelui.

Când cumperi un sutien nou, alege unul care să nu fie strâns, pentru a-i permite pieptului să se extindă, însă ai grijă în același timp să nu fie prea larg, pentru că nu îți va susține bustul așa cum trebuie. Alege un sutien care îți vine bine când clema este la cea mai strânsă poziție, pentru a-l putea mări și purta în viitorul apropiat.


Sursa