Cu siguranță ai văzut emisiuni sau filme la televizor cu femei gravide care par că-și duc sarcina fără niciun disconfort, care arată exact cum erau înainte de a rămâne însărcinate, doar cu o „minge” perfect rotundă la nivelul abdomenului, care au acea piele strălucitoare, păr lung și sănătos, și zâmbesc non-stop.

Pentru cele care nu apar la televizor, sarcina este cu grețuri matinale, și de prânz, și nocturne, cu gingii care dor, cu picioare butoiașe, cu mers de rățușcă, cu arsuri la stomac, cu mers la toaletă din 5 în 5 minute, cu transpirat la orice efort, cu chin la somn, iar de strălucire am putea spune că „strălucesc” la capitolul dispoziții schimbătoare.

Așază-te confortabil pe canapea și vizionează aceste filme interesante, pe care orice femeie gravidă trebuie să le vadă:

Juno

Este un film despre o adolescentă care rămâne însărcinată și care decide să ducă sarcina până la sfârșit, iar după naștere să-și dea bebelușul pentru adopție. În film actrița arată că nu-i de glumă cu grețurile matinale, cu arsurile gastrice pe care le simte, dar și despre cum ți se schimbă punctul gravitațional atunci când ai burtica mare.

What to Expect When You’re Expecting („Pregătește-te, că vine!”)

Sunt câteva povești prezentate în acest film, dar cel mai haios este cazul gravidei Wendy (jucat de actrița Elizabeth Banks), care și-a dorit foarte mult să rămână însărcinată, a reușit într-un final și în ciuda faptului că a încercat cu ardoare să iubească tot ce-i aduce sarcina, a recunoscut că lucrurile nu sunt deloc așa.

Knocked up („Un pic însărcinată”)

Alisson (rol jucat de Katherine Heigl) este o tânără superbă pentru care cariera este pe primul plan, până când o noapte romantică îi schimbă cam toată viața. Este un film cu multe situații amuzante și atât de reale legate de cum se simte o gravidă în sarcină.

The Back-up plan („Planul de rezervă”)

După ani la rând în care Zoe (rol jucat de Jennifer Lopez) și-a căutat „alesul”, a decis că este mai bine să dea o fugă la doctor pentru o înseminare artificiali.

Bridget Jones’s Baby („Bridget Jones însărcinată”)

Bridget (rol jucat de Renee Zellweger) tocmai a împlinit vârsta de 43 de ani și… este tot celibatară. O prietenă o invită la un festival, unde tânăra are o aventură de o noapte cu un necunoscut, iar în săptămâna următoare îl revede pe fostul iubit Marc Darcy, cu care are o noapte de pomină. La scurt timp Bridget descoperă că e însărcinată, problema este că nu știe cu cine. Renee reușește să joace foarte bine rolul femeii gravide și face față provocărilor cu care se confruntă.