Femeile care consumă produse lactate integrale, inclusiv înghețată, mai mult de o dată pe zi, au cu 25% mai mari șanse de fertilitate decât cele care consumă aceste alimente o dată pe săptămână, spune studiul realizat de Universitatea Harvard.

mamaplus

Același studiu arată că femeile care mănâncă zilnic două porții de lactate degresate sunt cu 85% mai infertile din cauza tulburărilor de ovulație decât cele care consumă acest tip de produs o dată pe săptămână.

Recomandarea specialiștilor este ca totuși femeile să diminueze cantitatea de lactate integrale după ce au rămas gravide, din cauza cantității de grăsime conținută de ele.

Se tot spune că scoicile sunt un afrodisiac puternic, însă poate din cauza faptului că sunt așa de bune la a concepe copii. Aceste moluște de mare sunt un pachețel plin ochi cu zinc, un mineral crucial pentru a asigura o spermă sănătoasă și o dezvoltare bună a ovulului. Dacă nu îți plac aceste produse, încearcă să consumi zilnic nuci, ouă și boabe de fasole, la fel de bogate în zinc.

Micul bob alb de usturoi este plin de proprietăți pentru a ajuta la conceperea copiilor, așa încât problema mirosului neplăcut al respirației nu mai contează pentru că veți mânca amândoi, efectele fiind bune pentru ambii. Mineralul de bază din usturoi care stimulează rapid fertilitatea și dezvoltarea rapidă calitativă a spermei este seleniul, cel responsabil în a contribui la evitarea pierderilor de sarcină în primul trimestru.

Usturoiul conține vitamina B6 care asistă corpul la reglarea hormonală și întărirea sistemului imunitar.

Ananasul este o sursă bogată de mangan ce joacă un rol crucial în a stimula producerea hormonilor responsabili cu reproducerea. Femeile care au nivel redus de mangan au dificultăți în a concepe copii, deci e bine să se împrietenească cu ananasul.

Mierea, acest elixir creat de albine, a fost mult timp considerat stimulentul de bază al fertilității, alături de multe alte boli pe care le vindecă. Mierea este bogată în minerale și aminoacizi și îmbunătățește calitatea spermei, întărește ovarele și funcționarea lor, precum și uterul. Femeile sunt încurajate să consume zilnic o lingură de miere peste care se pune scorțișoară.

Sursa