mamaplus

Schimb cultural și educațional între elevii din Moldova și România

-
//
07.05.2024

În data de 8 mai 2024, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor găzdui Consiliul Regional al Elevilor din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova. Tinerii entuziaști vor experimenta o serie de activități educaționale deosebite și vor descoperi locuri inedite ale localității.

mamaplus

Inițiativa de schimb cultural și educațional marchează un moment deosebit în colaborarea României cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Este o ocazie de a împărtăși nu doar cunoștințe și experiențe, ci și de a construi punți de prietenie și înțelegere între tinerii din ambele țări, transmite www.stiri.md.

Programul special pregătit pentru acești elevi va cuprinde o gamă variată de activități, de la activități interactive la excursii captivante în jurul orașului Galați. Acești tineri vor avea ocazia să exploreze bogata noastră moștenire culturală, să descopere frumusețea naturii locale și să interacționeze cu elevi din Școala Gimnazială Româno-Britanică.

„Ne angajăm să oferim acestor elevi o experiență memorabilă și educativă, care să îi încurajeze să-și dezvolte pasiunile și să-și extindă orizonturile. Suntem convinși că acest schimb cultural va contribui la formarea lor ca cetățeni responsabili și deschiși către diversitatea lumii în care trăim”, susține Liliana Tcaciuc, profesoară din cadrul Școlii Româno-Britanică, municipiul Galați, România.