Numerologii susțin că luna în care ne-am născut ne influențează mai mult decât ne-am fi imaginat. Nu doar zodia este cea care influențează destinul și deciziile pe care le luăm, ci și luna nașterii.

În numerologie, avem 12 luni ale anului. Fiecare lună are valoare numerică de la unu la nouă.

Cel din ianuarie este unu, este deschizător de drumuri. Februarie este doi și reprezintă dualitate, dependență. Martie, trei, sunt guralivii, care le rezolvă pe toate. Patru are muncă, limitări, restricții, vin cu „eu încep”.

Cei cu cinci mișcă lumea din toate punctele de vedere. Cei din luna a șasea sunt politicoși, sensibili, nervozitatea e mult mai mare. Cei cu șapte au reflectare, studiu, e magnetic, sincer, amabil, poate fi flexibil.

Cei cu opt, august, fac eforturi, suferă de vedetism. Cei cu nouă au succes, compasiune, bunătate. Cei cu zece sunt guralivi, ascultători, sfătuitori, dar emotivi.

Cei din luna 11 ies în evidență printr-o singură propoziție. Cei cu 12 (decembrie) sunt oameni muncitori, de multe ori intoleranți și au o mare încredere în sine.

Din punct de vedere astrologic, persoanele născute în ianuarie sunt fie Capricorni, fie Vărsători, cei născuți în februarie sunt Vărsători sau Pești, iar cei născuți în martie - Pești sau Berbeci.

Persoanele născute în aprilie sunt Berbeci sau Tauri, cei în mai - Tauri sau Gemeni, în iunie avem Gemeni și Raci, în iulie - Raci și Lei, în august - Lei și Fecioare, în septembrie - Fecioare și Balanțe, în octombrie - Balanțe și Scorpioni, în noiembrie - Scorpioni și Săgetători, iar în decembrie - Săgetători și Capricorni.