mamaplus

Este oare adevărat că tunsul la chelie face părul bebelușului mai des?

-
//
12.07.2019

Practica de a tunde „zero” bebelușii este una foarte des întâlnită atât în mediul rural, cât și în cel urban. Părinții aplică procedura ferm convinși că părul odraslei vă crește mai des și mai frumos.

mamaplus

Cu riscul să dezamăgim, vă informăm că tunsul zero nu are nimic de-a face cu regenerarea parului. Este un mit pe care specialiștii în domeniu îl desființează fară drept de apel. Părul copilului este influențat în primul rând de factorul genetic și nu de foarfecă sau mașina de tuns a frizerului. Numărul de foliculi cu care ne naștem este dictat de factorul genetic.

Părul bebelușului cade în primele luni de viață, în special în jurul vârstei de 4-7 luni. Abia pe la 2 ani, părul copilului va fi înlocuit treptat de o podoabă capilară mai rezistentă.

Medicii trag un semnal de alarmă și avertizează părinții care vor să-și tundă zero bebelușii că îi pot expune unor pericole. Părul are rolul de a proteja capul de diverse traumatisme, mai ales că sugarii au acele zone neosificate (fontanelele) care se închid până la vârsta de doi ani.

Dacă totuși dorești să-ți tunzi bebelușul zero, nu-l supune acestei proceduri dacă este mai agitat decât de obicei și distrage-i atenția în timpul tunsului. Vorbește-i calm, spală-l pe cap cu șampon special pentru bebeluși înainte să-l tunzi și ai grijă la dispozitivul folosit pentru tunsoare.

Sursa