mamaplus

De ce nu ar trebui să fierbi apa plată pe care o folosești la prepararea hranei bebelușului

-
//
24.03.2020

Multe mămici vor să fie mai mult decât sigure că bebelușii lor sunt total feriți de microbi. Pentru a se asigura că folosesc cea mai bună apă în prepararea hranei pentru copiii lor, unele dintre ele obișnuiesc să fiarbă până și apa plată. Greșit. Apa plată NU se fierbe.

Dacă ați fiert apa plată e posibil să fi observat depuneri în vasul de fierbere. Scopul fierberii este eliminarea microbilor. Această practică este utilă în cazul apei de fântână, izvor, acolo unde sursele nu pot fi 100% sigure.

Apa plată este microbiologic pură, întrucât provine din surse subterane și este filtrată prin intermediul unor filtre deosebit de fine, de ordinul micronilor. În momentul în care apa plată este fiartă, mineralele din apă se concentrează și se precipită calciul.

Acesta rămâne pe vasul de fierbere, iar echilibrul natural al mineralelor se strică. Mai mult decât atât, elementele chimice toxice din apă, cum ar fi nitrații, se concentrează. Unele etichete nu specifică exact concentrația nitraților din apă.

Apa plată se încălzește până la 70 de grade pentru prepararea hranei bebelușilor.

De asemenea, apa plată trebuie ferită de îngheț. Apa plată înghețată devine tulbure, inestetică, iar lanțul mineralelor se alterează. Trebuie știut și faptul că apa plată își pierde din proprietăți dacă este ținută la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius.

Nu consumați apa plată direct din sticlă. Prin această metodă gura sticlei este contaminată cu flora microbiologica din gură, iar apa capătă un miros neplăcut.