În urma unui studiu recent, cercetătorii au descoperit că nemulțumirea femeilor cu privire la sânii lor le poate aduce probleme grave de sănătate.

Studiul a luat în considerare părerile femeilor din nu mai puțin de 40 de țări. Din păcate, răspunsurile au arătat că aproape 71% dintre femei sunt nemulțumite de dimensiunile propriilor sâni.

Aproximativ 48% dintre femeile interogate au afirmat că şi-ar dori sâni mai mari, iar 23% au dezvăluit că ar prefera să aibă sâni mai mici. Numai 29% dintre femei au afirmat că sunt mulțumite de dimensiunile sânilor lor.

Cercetarea a pornit de la informațiile oferite de 18.541 de femei din 40 de țări şi a fost făcută de peste 100 de experți internaționali.

Studiul face parte din proiectul Breast Size Satisfaction Survey (BSSS) privind dimensiuni, sentimente legate de propriii sâni şi sănătate.

În urma studiului, s-a descoperit că dimensiunea ideală a bustului variază în funcție de țară. Femeile din Brazilia, Japonia, China, Egipt şi Marea Britanie sunt cele mai nemulțumite de dimensiunea propriilor sâni.

Cea mai mare dimensiune ideală pentru sâni a fost observată în India, Pakistan, Egipt, Liban şi Marea Britanie.

Pe de cealaltă parte, femeile din Japonia, Filipine, Germania, Austria şi Malaezia iau în considerare o dimensiune a bustului mai mică atunci când vine vorba de sânii ideali.

Marea majoritate a femeilor însă, s-a arătat nemulțumită de proprii sâni. Şocul ține de faptul că savanții au descoperit că femeile nemulțumite de propriii sâni sunt înclinate să nu îşi îngrijească sănătatea aşa cum trebuie.

Astfel, femeile nemulțumite de sâni tind să evite să îşi auto-examineze sânii şi nu au încredere că pot să îşi dea seama atunci când intervin modificări la nivelul țesuturilor.

„Atunci când nu te identifici cu proprii sâni, tinzi să sari peste programările pentru verificare şi îți scapă astfel multe probleme în faza în care încă ar mai fi tratabile”, a arătat şi Sherry Ross, specialistă în obstretică-ginecologie la Centrul de Sănătate Saint John din Santa Monica.