Tu când îți rezervi câteva minute pentru a te epila? Dimineața, seara sau când ai câteva momente libere? Potrivit experților în frumusețe, există un interval din zi când trebuie să faci acest ritual de frumusețe, astfel încât să eviți îndesirea și îngroșarea părului nedorit de pe corp.

Când trebuie să te epilezi, ca să se rărească părul de pe corp

Dacă ții cont de aceaste recomandări și îți programezi în consecință timpul, după câteva epilări vei observa că părul în exces începe să se rărească și să nu mai fie așa de viguros.

Deci, când trebuie să te epilezi?

Seara! Explicația științifică este că, în timpul somnului, picioarele noastre sunt mai calde și se umflă ușor. Asta înseamnă că există posibilitatea ca unele fire de păr să se retragă în foliculi și deci să crească mai greu. Dacă te epilezi dimineața și ieși apoi afară, în frig, porii pielii se strâng, iar firele de păr sunt împinse în afară.

Dacă te epilezi cu aparatul

Obișnuiești să îndepărtezi părul în exces de pe corp cu aparatul de epilat? Nu uita să îți exfoliezi pielea înainte de epilare și apoi să aplici o loțiune hidratantă pe tot corpul. Altfel, riști să faci dermatite neplăcute.

Extra truc

Dacă vrei să economisești bani și să obții un efect puternic hidratant și nutritiv, folosește uleiul de cocos presat la rece ca atare sau combinat cu gelul de aloe vera. Pielea ta va căpăta un aspect mătăsos.

Sursa: www.andreearaicu.ro