mamaplus

Alimente recomandate persoanelor trecute de 40 de ani. Accelerează metabolismul și te ajută să slăbești

0
//
01.04.2020

Pe măsură ce înaintăm în vârstă se schimbă și metabolismul, iar lupta cu kilogramele în plus devine din în ce mai grea. Oamenii de știință susțin însă că există alimente care ajută în acest sens.

Iaurtul, fructele de mare, carnea de pui fără piele și nucile sunt alimentele care te ajută să slăbești și să-ți menții greutatea.

De evitat sunt carnea roșie, carnea procesată și carbohidrații din pâine, cartofi și dulciuri, după cum arată un studiu al unor oameni de știință din America.

Dr. Dariush Mozaffarian, cel care a condus studiul, susține că acesta demonstrează că număratul caloriilor nu este cea mai bună strategie pe termen lung în privința gestionării greutății.

Accelerează metabolismul și ajută la slăbit

Specialiștii au mai descoperit că brânza cu grăsime, laptele integral sau cel degresat nu au nicio legătură cu pierderea sau acumularea de kilograme. Dr. Jessica Smith spune că studiul a arătat că nu contează foarte mult conținutul de grăsime al lactatelor.

De fapt, spune ea, oamenii consumă produse lactate cu un conținut mic de grăsime în speranța că nu se vor îngrășa, dar acestea au mai mulți carbohidrați, care pot duce la creșterea în greutate.

Mai mult, cercetătorii au transmis că este foarte important și modul în care oamenii combină alimentele. De exemplu, carnea roșie combinată cu pâinea va duce sigur la creșterea în greutate, în timp ce carnea roșie cu legume nu va avea același efect.

Având în vedere că oamenii în vârstă sunt mai puțini activi, dar își păstrează obiceiurile alimentare, specialiștii recomandă ca aceștia să consume cu 200 de calorii zilnic mai puțin decât în mod normal.