mamaplus

4 grupuri de oameni care nu ar trebui să consume niciodată ghimbir

0
//
12.06.2019

Ghimbirul este unul dintre acele alimente sănătoase pe care mulți oameni le includ în bucătăria lor zilnică. Ghimbirul este o plantă care conține substanțe nutritive și compuși biologic activi care oferă un incredibil sprijin pentru starea fizică și mentală a organisnului nostru. Acesta a fost folosit în scopuri medicale de mai multe mii de ani, începând chiar cu China Antică. S-a dovedit că există 4 grupuri de oameni cărora le este contraindicat ghimbirul!

mamaplus

1. Persoanele cu greutate corporală mică

Este cunoscut faptul că ghimbirul ajută în lupta împotriva excesului de greutate și a hipoglicemiei. Studiul a arătat că extractul de ghimbir are un efect puternic asupra pierderii în greutate. Planta ajută organismul să asimileze produsele mult mai eficient și anume aceasta este cauza pierderii în greutate.

2. Femeile însărcinate

Ghimbirul conține stimulente puternice care sunt ideale pentru mușchi și digestie, dar în cazul femeilor însărcinate, planta poate provoca contracții premature și, respectiv, travaliul prematur. Evitați utilizarea ghimbirului, în special în ultimele luni de sarcină. Rădăcina de ghimbir este cunoscută în prevenirea toxicozei, care este un simptom comun al sarcinii timpurii.

3. Persoanele cu boli de sânge

Hemofilia este o tulburare genetică rară în care capacitatea de coagulare a sângelui este foarte scăzută, adică persoana poate sângera foarte mult chiar și în cazul unei traume minore. Ghimbirul stimulează circulația sanguină, care este un factor important pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei care suferă de boli ale arterelor periferice, de diabet, obezitate etc.

4. Persoanele care iau anumite medicamente

Dacă suferiți de hipertensiune arterială sau de diabet, și luați medicamente pentru a îmbunătăți starea, prin urmare, trebuie să renunțați urgent la ghimbir. Motivul pentru acest pericol este că ghimbirul scade tensiunea arterială și stimulează subțierea sângelui. Prin urmare, interacțiunea cu medicamentele pentru tratamentul anumitor boli este într-adevăr periculoasă.

Alternativa pentru cei care preferă ghimbirul

Dacă încă nu puteți renunța la produsul preferat - nu vă faceți griji! Nutriționiștii recomandă consumarea de ardei iute, ardei roșu sau piper dulce în loc de ghimbir. Acestea pot fi adăugate la mâncărurile și băuturile dvs. preferate.

Sursa: noi.md