Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Toți cei care au trăit vreodată în Moscova știu de mătușile ca de poveste, cu aspect caucazian, care vindeau usturoi murat în piețe și magazine. Este o delicatesă fără îndoială, împreună cu murăturile noastre tradiționale pentru preparatele din carne. În afară de asta, usturoiul are toate calitățile necesare pentru a întări imunitatea. Usturoiul murat nu este pregătit repede, este nevoie de timp, dar așteptarea se merită – credeți-mă! Pentru pregătirea acestui fel de mîncare este folosit doar usturoiul tînăr, de lapte cum s-ar spune. Pentru toți interesați – grăbiți-vă, altfel nu veți reuși.
Avem nevoie de:
Usturoi tînăr, cît doriți
Oțet de mere
Sare
Apă filtrată
Căciulia de usturoi tînăr trebuie curățat în partea de sus de coajă, taiați-i rădăcinile și apoi se spală. Căciuliile pregătite se pun bine într-un borcan. Astăzi am murat usturoi în două moduri, întrega căciulie și cățeii aparte. Cățeii se desprind de la căciulie fără a deteriora ultimul strat de coajă de pe ei și, de asemenea, se pun într-un borcan.
Pregătiți marinada în raport de 1 la 2, de exemplu, în cazul meu, am luat 500 de mililitri de apă pură la 1 litru de oțet de mere, amestecat și am adăugat 1,5 linguri de sare. Se amestecă marinada pînă sarea se va dizolva, apoi se toarnă într-un borcan peste usturoi. Gata! Totul s-a făcut)) Închideți capacul borcanului și amplasați-l într-un loc întunecat. Usturoiul murat va fi gata pînă în septembrie. Aceasta delicatesă poate fi stocată pînă în vara anului viitor, dacă nu ve-ți face reglări de conturi cu el mai devreme. Mîncați pentru sănătatea dumneavoastră!