Gordon James Ramsay - bucatar britanic de origine scoțiană, primul scotianul care a meritat de-o dată trei stele Michelin. El a devenit cunoscut ca prezentator al unei emisiuni culinare (Hell's Kitchen, etc), restaurator, critic ironic și autor al mai multor best-seller-e gastronomice. Woman's Day a colectat mai multe rețete renumite ale lui Gordon Ramsay.
Tostados cu creveți, condimentați
400g creveți regali, cruzi
2 căței de usturoi
1 lingură de fulgi de chili, uscat
sare și piper negru
ulei de măsline
8-12 buc. ridiche
8-12 buc. Roșii cherry
4 buc. ceapă verde
1 ardei iute proaspăt
1-2 avocado
2 foi de salată verde
sucul de la o lămîie
puțin coriandru
4 tortile de porumb
Se marinează creveții cu usturoi și fulgii de chili uscați. Se sărează și se piperează. Se toarnă ulei de măsline. Pentru salată va trebui să tăiați ridichea, roșiile cherry și ceapa verde. Sare și piper. Tăiați ardeiul iute, avocado și salata verde. Stropiți cu suc de lămîie și ulei de măsline. Se presară cu coriandru tocat. Se amestecă. Se încălzește o tigaie și se adăugă ulei de măsline. Se pun creveții. Se prăjesc timp de două minute. Se presară cu suc de lămîie. Pe o tigaie uscată se pun tortilele și se rumenesc pe ambele părți. Peste acestea se pune salata și creveții pe centru. Poftă bună!