Veronica Borisovna Beloțerkovscaia (născută la 25 iunie 1970, Leningrad) - autoarea a multe cărți populare de culinărie, editor și antreprenor. Președinte al editurii „Sobaka” (Sankt-Peterburg). Proprietara unei școlii de culinărie din sudul Franței. Blogger popular.
Și peștele, preferatul meu dinte toate rețetele de la școală - dv trebuie cu certitudine să-l încercați! E foarte simplu și dumnezeiesc de delicios.
Ingrediente
somon crud
zahăr
ghimbir
suc de lămîie
ulei de măsline cu gust neutru
sare de mare cu cristale de mărime medie
Pentru uleiul de ghimbir:
ulei de floarea soarelui - 750 ml
ghimbir - 3
zahăr - 1 lingiriță
Somonul trebuie marinat în prealabil cu ghimbir.
Clar că în locul somonului ar putea fi păstrăvul.
Iar uleiul de ghimbir - completarea perfectă pentru orice fel de pește „sus-numit”, carpaccio de pește - l-am adăugat în vas - foarte, foarte și foarte îndeajuns de mult.
Vor exista două etape, mai întîi trebuie să sărăm peștele. Marinata va fi una clasică: 1 la 1 - sare și zahăr. Sarea, desigur, marină și de dimensiuni medii. Peștele se va obține destul de dulce, dar dacă nu sunteți prieteni cu marinatele dulci (acest lucru se întîmplă deseori) - faceți amestecul de "zahăr și sare" în raportul de 1 la 4. Se unge și se lasă timp de o zi în frigider. Apoi se scoate, se spală, se dă cu ulei neutru (olio di oliva normale) și pasta de ghimbir.
Pasta de ghimbir nu e decît ghimbir zdrobit într-un blender, bătut cu ulei de masline. Se lasă 6 ore (minim), dar mai bine mai 12 ore. În mod ideal ar fi să pregătiți ulei de ghimbir pentru servit: pe bază de ulei de floarea-soarelui (nu de masline), în ulei ghimbirul trebuie tocat mărunt, se adaugă 1 linguriță de zahăr (la o sticlă de 750 ml). Se lasă cel puțin o zi, apoi se filtrează.
Somonul se toacă mărunt.
Iată încă o remarcă - nu stropiți cu ulei (de obicei, nu va fi uniform), ci ungeți cu o perie farfuria. Un pic de suc de lamîie, va îmbunătăți gustul.
Perie din nou pentru a unge carpaccio.
Fără violete destul de delicate se poate supraviețui :)