Secrete culinare: cum se sărează corect mâncarea

Secrete culinare: cum se sărează corect mâncarea

-
//
25.11.2014

În timpul preparării bucatelor, este important nu doar de a nimeri cantitatea necesară de sare, dar și timpul în care aceasta trebuie să fie adăugată.

Secrete culinare: cum se sărează corect mâncarea

Carnea. Bulionul se sărează cu 30 de minute înainte de stingerea focului. Carnea tăiată proporțional se condimentează nemijlocit înainte de prăjire. Excepție face doar ficatul. Sărați-l doar după ce se prăjește, în caz contrar, se va întări.

Peștele. Pentru a fierbe uha, adăugați inițial în apă legumele. Când acestea vor fi aproape gata, adăugați bucăți proporționale de pește și condimente. Peștele se frige după ce a fost deja stropit cu condimente, inclusiv sare.

Legumele. Majoritatea legumelor proaspete sau înghețate se recomandă să fie puse în apă clocotită sărată. Însă, în ce se fierbe porumbul, nu se adaugă sare. Se adaugă sare atunci când se fierbe porumbul tânăr. Iar bucatele din fasole și cartofi pai se condimentează la sfârșitul preparării. Legumele dietetice preparate la abur, se sărează când acestea se fac moi.

Crupele. Orezul, hrișca și alte crupe pentru terci se pun în apă clocotită sărată. Supa din crupe se condimentează doar după ce crupa se fierbe nițel.

Secrete culinare: cum se sărează corect mâncarea