CASTRAVEȚI MARINAȚI
Ingrediente
· pentru saramură:
· apă – 1l.,
· sare – 50gr.,
· zahăr – 25gr.,
· oțet de 9% - 80-100gr.
·
· pentru saramură acră :
· apă - 1l.,
· sare - 1 lingură.,
· zahăr – 25gr.,
· oțet - ½ pahar
·
· verdeață – 15gr.,
· piper negru și piper cu aromă de cuișoare – a câte 2-3 boabe,
· cuișoare - 2-3buc.,
· usturoi - 1-2 căței,
· frunze de dafin – 2buc.,
· ceapă, morcov, pătrunjel, țelină
Prepararea
Se aleg castraveți drepți, se spală, se curăță. În borcanele spălate, pe fund se așează piper iute și piper cu aromă de cuișoare, usturoi, frunze de dafin, verdeață aromată. Se așează castraveții și verdeața în straturi. Saramura se fierbe, se adaugă oțet și imediat se toarnă în borcanele cu castraveți. Se închid borcanele cu capace fierte și se sterilizează, borcanele cu capacitatea de un litru timp de 8-10 minute, borcanele cu capacitatea de trei litri – 18-20 minute. Îndată ce culoarea conținutului se modifică din verde-deschis în măslinie, borcanele se iau de pe foc, se închid ermetic și se răcesc.
Poftă bună!