Ingrediente:
Fileu de somon sau păstrăv 250 g.;
Cartofi de mărime medie 3 buc.;
Apă filtrată 1 l;
Morcov de mărime medie 1 buc.;
Ceapă de mărime medie 1 buc;
Sare de mare 1 linguriță;
Frișcă 20% sau unt – după gust.
Turnăm apă rece și așezăm în ea fileul de pește, spălându-l înainte de aceasta. Se poate folosi atât fileul de somon, cât și cel de păstrăv. Se poate folosi și fileul se lostriță, sau oricare altă specie de somon.
Poate fi folosit fileu, sau steak, peștele poate fi pus în apă cu tot cu piele și oase.
Îndată ce apa începe să fiarbă, fierbem peștele timp de câteva minute.
Atent, cu ajutorul lingurii de luat spumă, scoatem peștele și îl curățim de piele și oase. Totul se curăță ușor.
Filtrăm bulionul, iar carnea de pește o adăugăm înapoi la bulion. Condimentăm cu sare.
Spălăm cartofii, decojim, tocăm în bucăți mărunte, adăugăm la bulionul de pește.
Decojim morcovul, îl radem, ceapa deja decojită o tocăm mărunt și o introducem în cratiță.
Vă atrag atenție, că pregătim o supă ușoară și dietetică, care este perfectă pentru alimentația copilului.
De aceea nu prăjim nimic, nu înăbușim, nu condimentăm cu piper, sau alte condimente. Toate acestea pot fi făcute aparte pentru fiecare, după gustul fiecăruia.
Supa noastră piure pentru copiii se fierbe aproximativ timp de 15 minute, se poate gusta cartoful, și dacă este fiert, atunci, cu siguranță, supa este gata.
Scoatem din supă legumele și peștele, le introducem în blender sau robotul de bucătărie, și le măcinăm, verificând în prealabil dacă nu au rămas oase mărunte.
Este preferabil să se macine în blender, deoarece acesta, în comparație cu robotul de bucătărie, macină mai mărunt.
Apoi, punem piureul de legume și pește obținut în cratiță, și adăugăm bulionul, amestecăm atent.
În principiu, supa este gata. Pentru ca supa să fie mai consistentă, se poate adăuga frișcă sau unt.
Înainte de a fi servită, supa poate fi condimentată cu piper, și se poate adăuga verdeață. Se poate servi cu crutoane sau pesmeți. Supa se combină perfect cu ciabatta.