Tafelspitz-ul poate concura, după popularitate, cu șnițelul vienez și ștrudelul. Doar că, spre deosebire de competitorii săi, această acesta este cunoscut mai mult austriecilor băștinași decât turiștilor.
MOD DE PREPARARE
1. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și prăjiți-o pe tigaie, fără ulei, pe toate părțile.
2. Într-o cratiță lată puneți la fiert 3 litri de apă, adăugați carnea, oasele cu măduvă și ceapa prăjită și fierbeți la foc mic timp de 3 ore. Spumați periodic.
3. Curățați morcovul și tăiați-l în două de-a lungul. Curățați rădăcina de țelină și tăiați-o cubulețe de mărime medie. Tăiați în jumătate, de-a lungul, tulpina de praz (doar partea albă), spălați-o bine, tăiați-o jumătăți de inele. Puneți legumele și boabele de piper în cratița în care fierbe carnea și continuați să fierbeți încă 30 de minute.
4. Scoateți carnea din cratiță și tăiați-o felii cu grosimea de 1-1,5 cm.
5. Strecurați bulionul și turnați-l într-o cratiță curată. Puneți din nou la foc, sărați, adăugați oasele, carnea tăiată, puțin morcov și praz și aduceți la fierbere încă o dată. Luați cratița de pe foc.
6. Puneți cratița pe masă. Tafelspitz-ul se mănâncă în felul următor: la felul întâi – bulionul cu legumele. Apoi măduva din oase, cu pâine prăjită. Carnea se servește cu piure de mere, cartofi prăjiți și sos de hrean.