Jeleu de piersici

Jeleu de piersici

-
//
19.08.2016

Piersicii sunt niște fructe delicioase, pe gustul tuturor, atât al adulților, cât și al copiilor. Haideți să experimentăm cu acest gust neobișnuit! Jeleul de piersici este ușor de pregătit, principalul este ca fructele să fie moi și zemoase.

Jeleu de piersici

MOD DE PREPARARE

1. Turnați 50 ml peste gelatină și lăsați să se umfle. Lăsaţi 2 piersici, iar din restul îndepărtaţi sâmburii, tăiaţi miezul în bucățele și puneţi bucăţele în cuva blenderului.

Jeleu de piersici

2. Adăugaţi şi bateţi până obțineţi un piure. Dacă vreți, puteți trece compoziția printr-o sită, pentru a separa coaja. Puneţi piureul într-un bol și adăugaţi smântâna.

Jeleu de piersici

3. Amestecaţi compoziția cu un tel.

Jeleu de piersici

4. Tăiaţi cubuşoare piersicile rămase şi încorporaţi-le în compoziție.

Jeleu de piersici

5. Încălziţi la foc mic gelatina umflată. Adăugaţi câteva linguri din compoziția de piersici și amestecaţi rapid. Mai adăugaţi câteva linguri şi amestecaţi din nou. Apoi turnaţi gelatina în compoziția de smântână și piersici și omogenizaţi. Bateţi frișca.

Jeleu de piersici

6. Adăugaţi frișca bătută în bol și amestecaţi totul.

Jeleu de piersici

7. Turnaţi compoziția în pahare sau forme și lăsaţi la frigider până se prinde, aproximativ 2-3 ore. La servire puteţi decora, la dorință, cu piersici proaspete, tăiate cubulețe.

Jeleu de piersici

Sursa