Găluște de cartofi cu păstrăv

Găluște de cartofi cu păstrăv

-
//
27.06.2014

Găluște de cartofi cu păstrăv

Veți avea nevoie de:

Pentru 5 porții:

   cartofi - 0.5 kg

   făină - 180 g

   mărar

   file de păstrăv - 250 g

   brînză (parmezan) - 3 linguri

   sare, condimente

Modul de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare, se face un piure, se adaugă mărarul tocat și brînza rasă. Se amestecă bine, iar treptat se adaugă faina, pînă se va obține un aluat elastic.

Întindeti aluatul formînd dreptunghiuri de 5 X 10 cm, grosime de 0,5 cm, în mijlocul dreptunghiului se va pune fileul de păstrăv și se va înveli în aluat. Apoi, acești „cîrnați" se vor tăia transversal formînd cuburi.

Găluște se vor fierbe în apă sărată, nu mai mult de cîteva minute din momentul în care ies la suprafață.

Acest fel de mîncare îi va încanta pe copiii dumneavoastră și va fi pe gust și generației mai în vîrstă.