Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

-
//
30.10.2014
Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Jamie Oliver 

Jamie Oliver a găsit răspunsul la întrebarea – ce să pregătești din dovleac, dacă ai încercat toate rețetele, iar acestă legumă nu se mai termină? Dovleacul poate fi copt cu frișcă și rom. Veți primi un desert delicios și atât de consistent, încât poate înlocui cina. Rețeta este foarte simplă: tăiați, amestecați, turnați, iar restul o face cuptorul.

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Prepararea dovleacului copt:

Decojiți dovleacul, tăiați-l bucăți de cca 2 cm grosime și aranjați-l în forma pentru copt. Amestecați uleiul de măsline, zahărul, sucul de lămâie și mirodeniile. Turnați peste dovleac. Stropiți hârtia de copt cu apă, acoperiți cu ea forma și dați-o în cuptorul încins până la temperatura de 200 de grade pentru 30 de minute. Scoateți hârtia, turnați peste dovleac frișca amestecată cu parmezan și rom și lăsați forma în cuptor încă pentru 10 minute. Dovleacul se servește cald cu o ceașcă de ceai tare fără zahăr.

Dovleacul preparat după această rețetă conține suficiente kcalorii din cauza sosului, uleiului de măsline și a zahărului. Acest lucru se compensează cu dovleacul care are un conținut mic de kcalorii. Și totuși nu exagerați cu acest desert pe noapte. 

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver

Dovleac copt după rețeta lui Jamie Oliver