Dorada pentru iubitorii de diete după rețeta lui Oliga Socolova

Dorada pentru iubitorii de diete după rețeta lui Oliga Socolova

-
//
08.05.2014

Dorada pentru iubitorii de diete după rețeta lui Oliga Socolova

Oliga Socolova - blogger

DORADA PE SPANAC CU OREZ

Pentru pește:

2 dorade

Jumătate snop de pătrunjel (poate fi înlocuit cu busuioc sau mărar)

100 g parmezan

Sucul a jumătate de lămâie

Sare, piper

3 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

Pentru spanac:

200 g spanac proaspăt

50 ml frișcă

Sare, piper

Pentru orezul perfect:

1 pahar de orez

1 ¼ pahar apă

Sare

Se pregătește peștele. Se spală, curăță bine în interior și la exterior.
Se pregătește “pesto”: în blender se mărunțește parmezanul, pătrunjelul, usturoiul. Se adaugă sucul de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul.
Se freacă peștele în interior și la exterior. Se lasă “să se odihnească” pentru 10 minute.
Între timp, cuptorul se încălzește la 180oC și, apoi, se coace peștele timp de 15 minute.
Atât timp cât se coace peștele, se pregătește spanacul. În blender se mărunțește spanacul. Se așează spanacul pe o tigaie încinsă, se adaugă 50 g unt. Se adaugă frișca, se condimentează cu sare, se amestecă bine, se fierbe timp de 3-4 minute.
Se pregătește orezul pentru garnitură.
Se servește, așezând în primul rând spanacul, deasupra se așează peștele, alături, cu ajutorul unei forme speciale, se așează orezul.

Dorada pentru iubitorii de diete după rețeta lui Oliga Socolova

Regulile de pregătire a orezului perfect:

Toți ne-am obișnuit să pregătim orezul în proporție cu apa de 1:2. Cu toate acestea, într-o astfel de proporție este foarte dificil de a obține un orez cu adevărat corect pregătit. Pentru orezul ideal, cantitatea apei  trebuie sa fie puțin mai multă decât 1:1.

Se spală foarte bine orezul, până apa nu este transparentă. (aproape 10 ori).
Orezul se pune într-un storcător, pentru ca apa să se scurgă, iar orez să se usuce puțin.
Într-o cratiță groasă se pune orezul, se toarnă apa și se condimentează cu sare. După ce apa începe să fiarbă, cratița se acoperă cu capac, iar focul se micșorează până la cel mic. Peste 20 minute focul se stinge, dar capacul nu se ridică. Se lasă cratița acoperită încă 10 minute.

Proprietățile nutritive ale unei astfel de cine/prânz:

Mâncarea din dorada – este o sursă bogată de iod, deci este ideală pentru femeile gravide și copii, deoarece nu numai iodul, dar, și alte componente utile ale doradei sunt foarte bine asimilate de organism.
Dorada este perfectă pentru iubitorii modului sănătos de viață și diete. Acesta conține 1,8 grame de grăsime la 100 grame de pește. Iar nutriționiștii consideră, că mâncând dorada cel puțin de 2 ori pe săptămână, se poate normaliza nivelul de colesterol și de zahăr din sânge.
Spanacul – de asemenea este un depozit de substanțe utile. Nutriționiștii afirmă, că este dificil să se găsească o altă legumă, mai utilă după combinația de vitamine și elemente, utile omului.
Spanacul este considerat unul dintre cele mai bune produse, care vor ajuta la întărirea sistemului imunitar.
O garnitură perfectă pentru pește – este orezul nutritiv. Această plantă este iubită de aproape toți, și nu în zadar. Este lider după cantitatea de carbohidrați și minerale, necesare omului. De asemenea, orezul - este un absorbant perfect, capabil să absoarbă toate substanțele nocive și să le elimine din organism.

După un astfel de prânz nutritiv, am recomanda un suc de fructe sănătos, de exemplu, "GREEN POWER". Cu toate acestea, în cazul în care aveți probleme cu stomacul, este recomandabil să beți sucul o jumătate de oră după masă, atunci acesta va fi cel mai sănătos.

Dorada pentru iubitorii de diete după rețeta lui Oliga Socolova

Pentru 1 porție: snop de spanac + jumătate snop de pătrunjel + 2 mere + 1 cm de ghimbir + sucul a 1/3 lămâie

Toate ingredientele se trec printr-un storcător. Sucul de lămâie, la dorință, poate fi stors manual în final. În ciuda combinație neobișnuite, sucul se dovedește a fi foarte gustos. Gustul de pătrunjel și spanac nu se simte în prim-plan, se simte un pic, împrospătând băutură. De altfel, francezii numesc spanacul "mătura stomacului". Și în combinație cu mere și pătrunjel, devine și mai util.