Decongelarea corectă a peștelui: sfaturi utile

Decongelarea corectă a peștelui: sfaturi utile

-
//
10.04.2015

Pentru ca peștele să fie gustos și pentru ca să nu piardă din proprietățile sale utile, rețineți următoarele recomandări: 

Decongelarea corectă a peștelui: sfaturi utile

* Peștele trebuie decongelat în apă rece (la un litru de apă adăugați o linguriță mică de sare). În apă peștele se decongelează rapid. 

* Fileul congelat și peștele de specii valoroase trebuie decongelat doar la aer. 

* După decongelare, peștele trebuie imediat curățat!Mai întâi de toate, se taie aripioarele și sunt curățați solzii, care la multe specii de pește marin sunt foarte mărunți. Curățarea peștelui se începe de la coadă. 

* Toate speciile de pește, în zona abdominală, de-a lungul coloanei vertebrale au cheaguri de sânge (acestea mai sunt numite rinichi). Zona internă a abdomenului la cod este acoperită cu o pieliță de culoare neagră-gri. Aceste cheaguri de sânge și pielița trebuie înlăturate, cu ajutorul cuțitului, după care trebuie să frecați cu sare, o perie sau o bucată de tifon. 

* pentru a înlătura mirosul caracteristic și gustul peștelui marin, înainte de a fi gătit, acesta trebuie un pic acrit: stropiți cu suc de lămâie sau o soluție slabă de acid de lămâie sau oțet diluat în apă cu sare. Peștele pregătit în așa fel trebuie să se afle 20-30 de minute. La loc rece, peștele poate fi lăsat și pana a doua zi. 

* Pentru a pregăti o mâncare din pește, este nevoie de 25 de minute, iar pentru prepararea unui fileu de pește sunt suficiente 7-10 minute.