Castraveți murați de la Maria Andriuță

Castraveți murați de la Maria Andriuță

-
//
04.07.2014

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Maria Andriuță -  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

Mâncarea preferată din copilăria pe care am petrecut-o în Yalta. Revenind de pe plajă, împreună cu surorile mele deseori intram în magazinul de legume, unde în niște butoaie enorme se vindeau castraveți murați. Pentru 3-5 copeici (atât era prețul)  ronțăiai un castravecior, amintindu-ți de poznele pe care le-ai făcut. Ce amintiri frumoase...

Aceasta este rețeta noastră de familie a castraveților murați, secretul căreia constă în rapiditatea preparării, asta pentru că niciodată nu-ți ajunge răbdare să guști unul.

Vom avea nevoie de:

Castraveți – câți vor încăpea într-un borcan de 5 litri

Usturoi – 4 căpățâni

Piper iute – 1/3 linguriță de ceai

Frunze de vișin, tulpină de mărar cu tot cu semințe, câteva frunze de hrean, frunze de coacăză neagră.

3 litri de apă clocotită

Sare de bucătărie – 3 linguri mari

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Castraveții se taie la capete. Faceți o tăietură la fiecare castravete, însă nu până la capăt.

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Curățați usturoiul. Pregătiți verdeața – tăiați mărarul și hreanul în bucăți a câte 5 cm.

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Așezați castraveții în borcan și adăugați în straturi verdeața și câte un cățel de usturoi tăiat în jumătate.

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Stratul superior de castraveți trebuie să fie acoperit cu frunze de hrean. În final adăugăm în borcan piperul iute.

Castraveți murați de la Maria Andriuță

Castraveți murați de la Maria Andriuță