Se vrea ceva francez?! Nici o problemă! :) Cruchon cu portocală și șampanie vă va face bucătar francez renumit, chiar dacă nici omletă nu puteți face! În acest caz – importantă este imaginea …
Deci, pentru a deveni star al bucătăriei franceze veți avea nevoie de:
portocale - 6 buc.
suc de portocale - 1 l
zahăr - 200 gr
șampanie (sec) - 250 ml
Feliile de portocală se curăță de membrană, se taie în 2-3 părți și se așează în bolul pentru cruchon, se presară feliile cu zahăr și se lasă la rece pentru 1 oră -1 oră și jumătate. Dacă cineva nu cunoaște, atunci bolul pentru cruchon arată astfel:
Se adaugă în bol sucul rece de portocale și se amestecă, pentru ca zahărul să se topească.
Se toarnă în amestec șampania rece și se servește. Se toarnă în prezența oaspeților în căni mari de sticlă sau pahare. Se servește cu un pai și lingură pentru fructe.
Pentru cruchon cu șampanie se folosesc boluri de sticlă, porțelan sau din metal neoxidant. Se toarnă cu ajutorul unui polonic din metal neoxidant sau cu o lingură. Se servește rece (nu mai cald de +15 grade). Se poate adăuga gheață.