Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

-
//
13.07.2017

Din păcate, importanța educației pe care i-o poate oferi un tată fiicei sale este neglijată în societate, deoarece în mod tradițional educația maternă se consideră prioritară pentru fiică. Dar anume relația cu tatăl influențează formarea ei ca viitoare femeie, relațiile ei cu bărbații și alegerea unui partener de viață.

Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

Exemplu pozitiv

Să începem cu faptul că tata este primul și cel mai semnificativ exemplu de bărbat în viața fiicei sale. Responsabilitate uriașă. Dacă toți tații ar conștientiza asta ... Imaginea tatălui și relațiile tată-fiică le ajută să socializare cu un bărbat atunci când devin femei.

Dragostea de tată îi oferă fiicei un sentiment de siguranță, încredere și valoare proprie. Lângă un tată iubitor, fata crește știind că merită dragoste din partea sexului opus, învață să iubească și să se accepte așa cum este, și cel mai important - știe să primească dragoste și atenție din partea unui bărbat.

Un alt aspect foarte important al educației fetelor este raportul dintre tată și mamă. Fiica are nevoie să vadă că tata o iubește pe mama. Urmărind dragostea tatălui pentru mama sa, fiecare copil simte siguranță, fericire și armonie. Orice manifestare de antipatie către mamă îi provoacă fiicei durere, care se acumulează și poate să ridice un zid între tată și fiică.

Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

Atunci când relația nu este exemplară

Dacă „dragostea și atenția“ în familie se manifestă sub formă de nemulțumire, cicăleli sau grosolănii, acest model de relație va fi ceva normal pentru fiică atunci când se va maturiza.

Ați observat că toată conversația noastră se întoarce periodic la iubire? În cazul în care fata simte o deficiență sau lipsă de iubire paternă, crește nesigură, deprimată, înjosită, închisă sau, dimpotrivă, în mod deschis agresivă, negând și suprimând esența bărbatului.

Cât de des o fată tânără și frumoasă trebuie să fie convinsă că arată bine, este inteligentă, demnă de dragoste și atenție din partea sexului opus, în timp ce o tânără care nu posedă toate aceste calități le trezește interes bărbaților, comunică liber cu ei și nu se complexează din cauza defectelor pe care le are.

Suspiciunea și neîncrederea în bărbați o fac pe femeie să-și controleze soțul, să-l suprime, să-și asumă responsabilitățile lui. Acest lucru se întâmplă în special în cazul în care fiica a fost educată doar de mama sa, care „ a târât toate greutățile vieții“ sau atunci când chiar dacă a existat tata în familie, mama și-a asumat toate responsabilitățile.

Se întâmplă ca femeia să caute atenție din partea bărbaților într-un mod obsesiv, să fie disponibilă și deloc pretențioasă, dar se întâmplă și ca femeia să se teamă de o relație cu un bărbat, să nu știe cum să o construiască, să evite comunicarea cu sexul opus. Aceasta se focusează doar pe carieră, uneori chiar renunță la viața personală și de familie. În viața unei femei care a crescut fără dragostea și atenția unui tată pot fi foarte multe distorsiuni.

Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

Putem corecta ceva?

Multe femei care citesc acest articol, vor spune: și ce să fac? Copilăria a trecut, viața nu s-a aranjat așa cum trebuie, nu mai poți rezolva nimic. De fapt, acest lucru nu este adevărat. Primul lucru de care trebuie să vă debarasați este mila și regretul față de viața personală eșuată. La urma urmei, pentru un motiv sau altul, au fost necesare lecțiile de viață, care au fost învățate.

În al doilea rând, este important să-i mulțumiți trecutului pentru o experiență de neprețuit, să vă iertați tatăl (la urma urmei, el a exercitat misiunea sa principală – v-a dat viață), lăsați toată ranchiuna la o parte, priviți cu iubire la copilul din interior, încercați să înțelegeți, să creșteți și să vă apucați să lucrați cu sine.

Treptat, vor începe să apară schimbări în viață. Este foarte probabil că se va îmbunătăți și starea de sănătate. Nu este un secret faptul că una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor femeilor este acumularea de resentimente față de bărbați, care se bazează pe relația problematică cu tații.

Recomandări pentru tați

  • Amintiți-vă, fiica are nevoie de dragostea unui tată nu mai puțin decât de cea a unei mame.
  • Tratați-o cu dragoste pe mama fiicei dvs.
  • Aveți încredere în fiica dvs., vorbiți despre problemele ei, respectați alegerile ei.
  • Fiți drăgăstos cu fiica dvs., îmbrățișați-o, spuneți-i complimente, admirați-o, oferiți-i cadouri, fiți sincer.
  • Evitați îngrijirea în surplus a fiicei dvs.
  • Fiți strict atunci când este necesar, dar și corect, și înțelept. Pedepsiți-o cu dragoste, explicând acțiunile sale.
  • Nu vă permiteți niciodată să ridicați mâna la ea.
  • Respectați personalitatea fiicei dvs., chiar dacă încă este foarte mică.
  • Fiți un exemplu de bărbat demn de urmat în toate. Nu uitați, sunteți cel mai important bărbat din viața unei femei în creștere. Ea se uită la dvs. și ia decizii vitale la o vârstă fragedă. Nu pierdeți copilăria fiicei dvs.!

Soarta fiicei se formează în funcție de relația cu tatăl său

Sursa: Mamaplus.MD