De ce tații nu ar trebui să le spună povești copiilor?

De ce tații nu ar trebui să le spună povești copiilor?

0
//
05.11.2014

Grație basmelor se formează mediul emoțional al copilului, poveștile îi învață pe copii să facă diferență dintre viitor, prezent și trecut. Se pare însă că impactul basmelor asupra copilului depinde de cine îi citește sau îi spune povestea.

De ce tații nu ar trebui să le spună povești copiilor?

Oamenii de știință americani au stabilit, că copilul se dezvoltă mult mai bine dacă ascultă povești citite de mama lor, decât de tata. Aceasta se întâmplă, pe motiv că femeile și bărbații au o manieră diferită de a povesti.

Specialiștii au efectuat un experiment, la care au participat 42 de familii cu copii de 4-5 ani. Mamele și tații urmau pe rand să intre în odaia copilului și să-i amintească de momentele triste și vesele din viață, după care copilul povestea cele auzite.  

În rezultat, s-a stabilit, că mamele foloseau mai multe cuvinte emotive, acordau atenție detaliilor. Femeile, spre deosebire de bărbați sunt mult mai sentimentale, de aceea, copilului după poveștile auzite îi este mai simplu să-și înțeleagă emoțiile și să analizeze evenimentele ce au avut loc în viața lui.