De-ale unui tată! 10 lecții de viață pentru tații de fete

De-ale unui tată! 10 lecții de viață pentru tații de fete

-
//
05.05.2017

A fi tată de fetiță nu este un lucru ușor, ci mai degrabă – special. Chiar dacă, aparent, mama este responsabilă de creșterea și dezvoltarea fetiței, sunt anumite lecții, însă, pe care doar de la tata le poate învăța. În acest context, vă prezentăm 10 lucruri pe care orice tată de fetiță ar trebui să le știe și de care să țină cont.

De-ale unui tată! 10 lecții de viață pentru tații de fete

  1. Să știi că încă din prima zi, ea va fi întotdeauna fetița tatălui şi trebuie să depui eforturi să rămână aşa. Copiii vin la pachet cu iubirea, însă legătura dintre voi se poate pierde în timp dacă nu o întreții.
  2. Încurajeaz-o să facă lucrurile care o sperie sau de care se teme și, care, evident, nu îi pun în pericol sănătatea… astfel va învăța să își înfrângă singură temerile și nu va da niciodată înapoi.
  3. Arată-i abilitățile pe care le ai tu și încurajeaz-o să vă arate abilitățile pe care le are ea. Nu fi niciodată prea obosit sau prea plictisit atunci când vrea să îți arate ceva nou, ce a învăţat sau a descoperit.
  4. Faceți glume sau jocuri doar între voi doi. Vei vedea că o să-şi amintească pentru totdeauna aceste momente magice.
  5. Nu face glume gen „îmi voi lua o pașcă să alung băieții de la uşa noastră”. Nu faci decât să îi dai sentimentul că nu ai încredere în judecată şi alegerile ei.
  6. Fă tot posibilul să fii prietenul ei. Să îţi ceară singură părerea atunci când are nevoie. Nu o presa şi nu o stresa cu ceea ce consideri tu că este “adecvat” pentru ea.
  7. Când vine la tine cu o problemă, chiar dacă nu ţi se pare de competența ta, nu o alunga. Ascult-o, înţelege-o şi dacă chiar te simţi depăşit, propune un consiliu de familie la care să participe şi mama.
  8. Spune-i că singura persoană responsabilă de ceea ce se întâmplă cu corpul ei este chiar ea. Învăţ-o să aibă grijă de ea şi de sănătatea ei.
  9. Spune-i tot timpul că o iubeşti. Las-o să ştie că indiferent de ceea ce va face, de alegerile din viaţa ei, vei fi mereu acolo pentru ea.
  10. Probabil că ești  la curent cu teoria conform căreia fiecare femeie caută imaginea tatălui în cea a iubitului. Nimic mai adevărat. Acest fapt se întâmplă deoarece tatăl este cel care imprimă, încă din frageda copilărie imaginea siguranței, a protecției. Așadar, inconștient, un atribut al tatălui, găsit în persoana iubită, va activa în femeie senzația de siguranță.

Sursa: Mamaplus.MD