mamaplus

Veselă calitativă pentru servit. Cum să o alegi corect și unde o găsești la Chișinău?

-
//
10.09.2021

Pofta vine mâncând, spune o vorbă veche din popor, iar noi am adăuga că, pofta vine și în funcție de culorile și calitatea veselei pe care o folosim. Tocmai de aceea, un secret al confortului și a atmosferei plăcute în bucătărie este vesela fină și deosebită care îți va garanta buna dispoziție pentru întreaga zi. Vesela este ca o operă de artă pe care o poți admira zilnic. 

 

mamaplus

Cum să alegi corect vesela pentru servit?

Pentru a alege cel mai potrivit set de farfurii, este deosebit de important să te gândești din start la numărul de persoane servite. Iată câteva recomadări de care să ții cont:

 • Pe piață există un număr mare de opțiuni, astfel că poți alege un set de farfurii de exemplu pentru patru persoane. Poți alege un set de farfurii pentru 6 – 8 – 12 persoane sau chiar și pentru mai multe persoane dacă organizezi evenimente importante.
 • Mărimea contează. Atunci când alegi vesela ar fi bine să estimezi din start dacă setul va încape în dulapurile unde va fi depozitată. De asemenea, mărimea setului ar trebui să corespundă și cu capacitatea mașinii de spălat vase.
 • Atunci când vine vorba despre calitatea materialelor pentru veselă, există multe opțiuni, astfel că poți alege veselă din porțelan, veselă ceramică, veselă din sticlă sau din diferite alte materiale.
 • Un moment important: verifică neapărat dacă vesela corespunde standardelor de certificare ecologică. Cere vânzătorului certificatele de calitate și asigură-te că vesela pe care urmează să o achiziționezi nu conține substanțe toxice și poate fi folosită pentru cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase sau rolă.
 • Acordați atenție metodelor și caracteristicilor recomandate pentru îngrijirea setului de vase ales.
 • Când depozitați vase într-un alt loc decât în dulap, de exemplu pe rafturi, gândiți-vă cât de armonios se potrivesc cu interiorul camerei.

Din ce materiale ar trebui să fie confecționată vesela calitativă?

Pe pață există o varietate de materiale care se folosesc la fabricarea veselei și înainte de a face o achiziție este important să cunoști anumite particularități:

Ceramica. În viața de zi cu zi, sunt mult mai utilizate farfuriile din ceramică decât cele din porțelan. Acestea nu sunt potrivite pentru mese elegante și formale, dar pentru viața de zi cu zi și pentru a lua masa în familie sunt cea mai bună opțiune. De-asemenea, nici nu sunt la fel de rezistente precum cele din porțelan, însă mențin temperatura mâncării destul de bine. Ceramica este potrivită pentru copturi și prăjeli. Se spală ușor și este durabilă. 

Sticla. Vesela din sticlă arată foarte bine și se potrivește practic cu orice decor. Este un material durabil, mai ales că, în mare parte, vesela din sticlă pe care o găsim în magazine este termorezistentă. 

Porțelan. Porțelanul este fară doar și poate, unul dintre cele mai bune, cele mai rezistente și totodată unul dintre cele mai fine materiale. Acesta este motivul datorită căruia porțelanul este recomandat pentru fabricarea serviciilor de masă elegante și formale. Vasele care sunt fabricate din porțelan sunt foarte rezistente atât la lovituri cât și la temperaturile ridicate. Este un material ceramic de mare rezistență, dat fiind faptul că a fost fabricat prin arderea la temperaturi înalte a unei paste de cuarț, de caolin și de feldspat împreună cu adaosuri de alți componenți.

Gresia. Acest material rezistă la lovituri aproape la fel ca porțelanul feldspat. Diferența este la argilă și grosimea produselor din gresie. Gresia este arsă la temperaturi ridicate, rezultând o scară de culoare subestimată. Dimensiunile groase și culorile subtile, adesea combinate cu o glazură mată, dau o senzație de rustic farfuriilor, vaselor și cănilor. Este sigur pentru mașina de spălat vase? Cu siguranță.

Inox. Este cel mai durabil material pentru veselă. Nu se deformează, însă nu ar trebui totuși să țineți prea mult timp mâncarea în acest tip de veselă.

Lemn. Arată superb în orice decor. Acest tip de veselă are nevoie de condiții speciale de depozitare pentru că își poate pierde rapid aspectul și nu mai poate fi bun de utilizare. Vesela din lemn este perfectă pentru bucătăriile în stil rustic sau provence.

Trucuri pentru aranjarea corectă a veselei:

 • Pe rafturile deschise sau în dulapurile cu fațade din sticlă, așezați farfuriile una peste alta.
 • Vesela decorativă arată bine pe rafturile deschise suspendate, alături de figurine și plante miniaturale de cameră.
 • Gama de culori ar trebui să se îmbine armonios cu interiorul.
 • Dacă bucătăria nu este mare, atunci depozitați vesela în dulapurile de tip închis, deoarece detaliile mici încarcă vizual interiorul.

Află în noul studiu de caz MamaPlus.md în ce magazine din Chișinău poți găsi un sortiment vast de veselă frumoasă și calitativă.

Prețurile indicate mai jos sunt valabile la data publicării articolului: 10.09.2021

Veselă frumoasă de la Alir

mamaplus

Alir-Comerț este cel mai mare furnizor de veselă profesională și de uz casnic din Republica Moldova. Compania noastră oferă produse unice, deoarece suntem singurii distribuitori oficiali al tuturor mărcilor oferite în Moldova: veselă din sticlă și ceramică din sticlă (Luminarc, Arcoroc, Chef & Sommelier, Libbey), cristal (Cristal d’Arques, Eclat), porțelan (Leela Baralee ), vase rezistente la căldură cu acoperire antiaderentă (Pyrex, TVS) (Eternum), precum și articole de uz casnic din plastic (CURVER). Totodată, Alir a creat propriile mărci de veselă și decor - CasaMasa, Alir și Alir Professional.

Prețuri: Set de veselă Arpegio Light Turquoise realizat din vitroceramică (18 obiecte) - 1129 lei, set de veselă Cybele realizat din vitroceramică (26 obiecte) – 1105 lei, set de veselă Luminarc Every Day din sticlă termorezistentă (30 obiecte) – 845 lei, set de veselă Zelie Granit din vitroceramică (20 obiecte) – 509 lei.

Vă puteți familiariza cu întregul sortiment în magazinele de firmă ALIR sau online:

Site
Facebook

Veselă fină și stilară de la ECLAIR

mamaplus

Eclair este mai mult decât un magazin sau un boutique, este un concept store, care prezintă un stil de viață, cu produse unice și evenimente exclusiviste. Concept store este despre noi descoperiri și experiențe. Fiecare produs este ales cu grijă de la fiecare brand și designer în parte. Apoi sunt mixate între ele pe rafturile magazinului, într-un mod cât mai atractiv. Vizitează magazinul Eclair pentru o experiență estetică unică!

Prețuri: set veselă CLAYRE & EEF din ceramică (6 persoane) - 4500 lei, set veselă melamine MIKASA (4 persoane) – 798 lei, set veselă pentru servie din ceramică neagră mată de la VTWONEN (16 piese) – 2610 lei.

 • Vă puteți familiariza cu întregul sortiment de produse în magaziul ECLAIR la adresa: Chișinău, str. Mihai Eminescu, 30.
 • Mai multe detalii despre condițiile de achiziționare a produselor puteți afla la numărul de telefon: +373 022 011 033
 • Puteți face comenzile pe site-ul magazinului: costul livrării 50 de lei. Livrare gratuită de la 1.000 de lei.

Site
Facebook

Un sortiment vast de veselă în magazinul Mir Posudi

mamaplus

În magazinul Mir Posudi, amplasat în centrul capitalei, găsiți o varietate de produse pentru casă calitative și stilate. Pe site-ul oficial găsiți un catalog cu toate produsele din magazin, precum și descrierea acestora.

Prețuri: set de veselă din ceramică (56 piese) - 1917 lei, set de veselă din ceramică (84 piese) - 4384 lei, set de farfurii din ceramică (18 piese) - 693 lei, set de farfurii din vitroceramică (18 piese) - 506 lei.

Adresele magazinelor:

 • str. Petricani, 17, "Piata Agro km 7"
 • str. Alexandru cel Bun, 15
 • str. Alexandru cel Bun, 15/9
 • str. Bulgară 105 butic №1, butic №14

Numere de telefon: +373 22 432 997, 079 114 949

Site
Facebook

Veselă stilată la JYSK Moldova

mamaplus

În rețeaua de magazine Jysk puteți achiziționa diverse produse pentru casă, inclusiv veselă pentru servit și obiecte de decor. Sortimentul de veselă marca Jysk este stilat și minimalist, în nuanțe naturale și fine. 

Adresele magazinelor:

 • CC SHOPPING MALLDOVA, str. Arborilor, 21
 • CC UNO, str. Tiraspol, 5
 • CC MARK'S, bd. Moscova, 11/5
 • str. Petricani, 86

Telefon: +373 60 531 531

Site
Facebook

Veselă pentru servit Villeroy&Boch

mamaplus

Vesela de calitate a brandului Villeroy & Boch poate fi achiziționată acum și în Moldova. Brandul comercial de succes PRIVILEGE vă pune la dispoziție cele mai calitative produse marca Villeroy&Boch, Sander, ACLima, Fissler. Vesela Villeroy & Boch este fabricată din ceramică durabilă, fiind rezistentă și practică. De asemenea, brandul oferă o garanție de 10 ani. 

Adresa: Chișinău, str. N. Titulescu, 1
Numere de telefon: + 373 022 636 344, + 373 022 636 343

Site

Un sortiment larg de veselă la Goose & Goose HOME

mamaplus

Showroom Goose&Goose HOME propune un spectru larg de produse originale pentru casă de la producătorii europeni. Fie că îți dorești să creezi un decor în nuanțe vii sau în culorile toamnei, în showroom vei găsi veselă pe toate gusturile de o calitate superioară.

Prețuri: set farfurii pentru supă FAIENCERIES DE GIEN (6 persoane) - 3760 lei, set de veselă Rosenthal din 4 piese – 2785 lei, set de pahare IVV (6 piese) – 1350 lei, set cadou pentru ceai de la Easy Life (6 persoane) – 665 lei.

Adresa showroom: Chișinău, str. Nadejda Russo, 16
Telefon: +373 079 610 610

Site
Facebook

Veselă din sticlă italiană la DECOR PARK

mamaplus

Platforma modernă de design DECOR PARK oferă un sortiment larg de materiale și produse pentru decorul casei tale, printre care și veselă frumoasă și calitativă. La DECOR PARK găsești accesorii pentru bucătărie care corespund standardelor de calitate și sunt foarte stilate.

Prețuri: pahare de vin - 280 lei/buc., cupe pentru șampanie - 280 lei/buc., pahare pentru apă (înalte) - 260 lei/buc..

Adresa: Chișinău, str. Nadejda Russo, 17
Telefon: +373 079 77 00 39

Site
Facebook

Veselă de calitate în magazinul DECO ROOM Home & Gifts

mamaplus

Un loc cu o mulțime de obiecte cu adevărat frumoase va atrage nu numai decoratorii, ci și oamenii departe de lumea designului. Showroom-ul DECO ROOM merită a fi vizitat de fiecare, dar pentru designeri această companie poate deveni un asistent indispensabil în găsirea decorațiunilor de înaltă calitate pentru viitoarele proiecte. În showroom găsiți și veselă calitativă.

Prețuri: farfurie Perla - 540 lei, farfurie Kutahya Porselen din ceramică – 137 lei, pocale din sticlă Rhombus – 159 lei/buc., ulcior din porțelan GR – 449 lei, farfurie din porțelan GR – 289 lei.

Adresa: Chișinău, str. Bogdan Voievod, 2С
Numere de telefon: +373 022 844 547, 068 750 450

Site
Facebook

MISA.MD - veselă pentru orice ocazii

mamaplus

Magazinul online MISA.MD și buticul ZESTREA oferă cumpărătorilor un sortiment vast de veselă și accesorii de calitate premium. În magazin găsiți produse de la branduri internaționale de succes, destinate atât profesioniștilor cât și pentru întrebuințare casnică. Doar în acest magazin veți găsi setul de ceai ”Rețea de Cobalt” de la fabrica Imperatorskaya.

Prețuri: set veselă ”СИНИЙ ЦВЕТОК” (29 piese) – 3312 lei, set de ceai ”Дулевский фарфор” (15 piese) – 1313 lei, set de cafea din porțelan ”Rețea de cobalt” (20 piese) – 9230 lei.

Adresele magazinelor ZESTREA:

 • Chișinău, str. mitropolit Varlaam, 69
 • str. Petricani 23, Baza Magnolia.

Telefon: +373 022 312 061

Site
Facebook

Veselă artizanală din ceramică de la BorisovaCeramics

mamaplus

Irina Borisova creează veselă artizanală originală și calitativă. Brandul BorisovaCeramic propune o gamă variată de veselă din ceramică în stil minimalstic, la comandă. Completează-ți colecția cu farfurii, căni, boluri și multe alte lucruri frumoase, în nuanțe naturale, acoperite cu glazură sau pictate manual cu motive vegetale.

Preț: set ceașcă/farfurioară – 350 lei

Mai multe detalii aflați pe paginile brandului:

Instagram
Facebook

Veselă artizanală din porțelan de la Divinity Ceramics

mamaplus

Divinity Ceramics vă propune veselă originală fabricată manual din porțelan. Toate produsele sunt confecționate din materiale ecologic pure, iar producătorul poate adăuga inițialele Dvs. și culorile dorite, la comandă.

Prețuri: set din 3 farfurii din porțelan – 50€, set farfurie și lingură într-un singur exemplar – 520 lei, farfurie din ceramică – 350 lei, farfurie din porțelan – 600 lei.

Adresa: Chișinău, str. Sciusev, 107
Telefon: +373 060 52 30 67

Site
Facebook