Slingul este un articol din stofă (componenta este cel mai des din in sau bumbac), confecționat astfel ca în el să poți purta copilul de la naștere și până la vârsta de 3 ani. În mai multe țări din lume tradiția purtării copilului în eșarfe sau fâșii lungi de materie se bucură de o mare popularitate.

Care sunt principalele avantaje ale ergo-rucsacului și slingului?

Avantajul purtării copilului în sling în comparație cu purtarea copilului în brațe constă în faptul că, purtând copilul în sling, nu obosiți așa de repede, mâinile sunt libere, sarcina fiind repartizată pe umeri și coloana vertebrală, astfel încât greutatea copilului pare cu mult mai mică. Totodată, se menține contactul cu bebelușul care o vede pe mama și o simte și astfel este mereu liniștit.

Ergo-rucsacurile și slingurile nu reprezintă niciun pericol pentru copil, pentru că sunt confecționate din stofe calitative și rezistente. Cu ajutorul ergo-rucsacului, copilul poate fi purtat câteva ore fără a obosi. Micuțul poate fi purtat atât în față cât și la spate sau pe șold. Rucsacul contribuie la repartizarea eficientă a greutății și a efortului.

Ce tipuri de slinguri există la moment pe piață?

Ergo-rucsacul te ajută să-ți porți confortabil copilul încă de la vârsta de 3 luni și până când acesta va cântări 17 kg. Ergo-rucsacul poate fi reglat cu ușurință, îi asigură copilului o postură corectă, iar greutatea micuțului se repartizează uniform. Brâul lat contribuie la repartizarea greutății la nivelul taliei și a șoldurilor și nu pune presiune pe coloana vertebrală.

Slingul cu inele - o fâșie de materie cu lungimea de aproximativ 2 metri, la una din capetele careea sunt cusute inele. Pentru a încheia slingul se trage al doilea capăt al slingului (chinga reglatoare) în inele (la început în ambele, pe urmă în sens invers în unul din ele). Slingul încheiat se îmbracă peste cap pe umăr, astfel formându-se un cuib în care este plasat copilul. În acest tip de sling bebelușul poate fi purtat de la naștere până cînd greutatea lui poate fi dusă de părinte (15-16 kg). Copilul poate să stea culcat sau așezat în diferite poziții și chiar să se rotească. Schimbarea mărimii sling-ului se efectuează în dependență de schimbarea poziției chingii reglatoare.

Slingul-eșarfă - o fâșie lungă de materie cu lungimea de 4-6 m și lățimea de 50-80 cm. Folosind acest tip de sling, mama poate „atașa” copilul de ea în diferite poziții: pe burtă, pe coapsă, în spate. De obicei, slingul-eșarfă este purtat pe umeri, astfel încât greutatea copilului să se repartizeze uniform pe spate, umeri și șale. În acest sling nou-născutul poate fi culcat confortabil ca într-un leagăn. În cazul unui copil mai măricel e mai comod să fie purtat pe burtă sau în spate.

Mai-sling - o bucată pătrată sau dreptunghiulară de materie cu chingi la colțuri. Folosind mai-sling-ul, puteți purta copilul din prima lunî de viață până la vîrsta de grădiniță și chiar mai mult, cu fața spre sine, pe șold, sau pe spate (de la 8 luni). Mai-sling-ul îmbină comoditatea sling-ului-eșarfă și sacului-cangur: chingile late repartizează greutatea pe tot corpul, ceea ce permite micșorarea sarcinii de pe umeri, de asemenea, asigură susținerea spatelui copilului și micșorează sarcina asupra coloanei vertebrale (caracteristic pentru sacul-cangur).

Mamaplus.md îți prezintă magazinele din Chișinău unde poți achiziționa un ergo-rucsac comod sau un sling.

Prețurile indicate sunt actuale la momentul publicării articolului - 20.05.2020.

Brandul autohton de ergo-rucsacuri BYBAGY

mamaplus

Brandul BYBAGY propune un sortiment larg de slinguri și ergo-rucsacuri, precum și accesorii comode pentru mame. Toate produsele sunt fabricate în Moldova.

By bagy vară/iarnă are multe opțiuni utile în situații diferite:

 • Gentuță detașabilă de pe curea, în care puteți pune diferite obiecte;
 • Glugă detașabilă, ce se prinde cu clipsuri și capse, protejează capul bebelușului de vânt sau de soare. O puteți da jos cu ușurință și pune în gentuța detașabilă;
 • Spatele din plasă ce permite aerisirea bebelușului și a dvs când este cald afară;
 • Acoperitoare pt spate cu fermoar care se deschide/închide peste plasă la nevoie;
 • Centura lată, căptușită, ce face purtarea ușoară chiar și o perioadă mai lungă de timp;
 • Curelușă de fixare a bretelelor pentru a nu va aluneca de pe umeri;
 • Cusături duble pentru rezistență și durabilitate;
 • Greutatea maximă a copilului - 20 kg.

Producătorul oferă o consultație gratuită și preia și comenzi individuale.

Termenul de garanție – 3 ani.

Preț livrare: livrarea este gratuită în raza orașului Chișinău

Telefon: +373 0 793 31 310

Site

Facebook

Rucsacuri ergonomice de la CHOO CHOO BABY CARRIER

mamaplus

Brandul „CHOO CHOO BABU CARRIER”, creat de Geta Rasciuc, produce marsupii și rucsacuri ergonomice pentru purtarea bebelușilor. Deja de mai mulți ani, Geta răspândește ideea în țara noastră de a utiliza marsupii. Rucsacurile ei sunt confecționate din materiale de calitate. Accesoriile pot fi procurate la prețul de 1600-2200 de lei, în funcție de țesătură.

Adrese:

CC Unic, etajul 3, butic Perna Mea;

CC Zorile, etajul 2, butic Perna Mea.

Costul livrării: în or. Chișinău, livrarea se efectuează gratuit.

Telefon: +373 06 88 88 020

Facebook

GERDA – produse ergonomice pentru copii

mamaplus

Magazinul GERDA oferă o gamă largă de marsupii și rucsacuri ergonomice. Toate tipurile de produse din materiale respirabile de calitate, în diverse culori și la cele mai accesibile prețuri, sunt prezentate pe site-ul mărcii.

Adrese:

CC 1000 de mărunțișuri, bd. Dacia, 16/1;

CC elat, etajul 5, buticul 12.

Costul livrării:

Plata se efectuează către curier, la primirea comenzii.

Pentru o comandă de la 250 de lei, livrarea în or. Chișinău este gratuită.

Pentru o comandă de până la 249 de lei, livrarea în or. Chișinău costă 25 de lei.

Numere de telefon:

+373 68 34 04 04;

+373 78 14 28 14;

0 22 56 22 99.

Site

Rucsacuri ergonomice de branduri europene în magazinul BABY-BOOM

mamaplus

Baby-Boom vă prezintă rucsacuri ergonomice de tip KinderKraft. Acestea asigură poziția corectă a spatelui și picioarelor bebelușului, stăpânește greutatea micuțului, eliberând astfel spatele de povară.

Cum este și ce conține un rucsac ergonomic?

 • Pentru copiii de la trei luni de viață, cu greutatea de până la 20 kg;
 • Conține un buzunar de mărime medie pe curea;
 • Are o centură lată de 10 cm, care asigură confort datorită căptușelii groase și reglării acesteia;
 • Sistemul de benzi și catarame vă permite să scurtați curelele prea lungi;
 • Greutatea copilului este distribuită uniform pe bretelele echipate cu protectoare. Curelele moi asigură o presiune optimă pe șolduri și umeri.

Rucsacurile ergonomice de la KinderKraft respectă cerințele Institutului Internațional pentru Displazia de Șold (IHDI) și standardele europene de siguranță în conformitate cu CEN/TR 16512: 2015.

Costul livrării: Pentru o comandă de la 500 de lei, livrarea în or. Chișinău este gratuită.

Telefon: +373 60 127 700

Site

Facebook

Rucsacuri și marsupii ergonomice în chirie de la BABY SERVICE

mamaplus

Nu sunteți siguri că doriți să cumpărați un ergo-rucsac? El este necesar pentru o perioadă determinată, de exemplu, în weekend sau în concediu? Poate vă întrebați: Va sta copilul în el? În care marsupiu sau rucsac îi va fi comod bebelușului? Baby Service, serviciu de închiriere, vă vine în ajutor.

Contractul de închiriere se întocmește la birou sau acasă la comanda de livrare prin curier. Plecarea curierului se achită separat și nu se include în avans.

Adresă: bd. Decebal, 80/1

Numere de telefon:

+373 698 98 981;

+373 798 98 981.

Site

Gamă variată de rucsacuri ergonomice la PANDASHOP.MD

mamaplus

Catalogul produselor magazinului PANDASHOP conține un sortiment larg de rucsacuri ergonomice de la producători precum Chicco Go Baby, Brevi, Womar, KinderKraft Nico și altele. Prețurile și ofertele sunt disponibile pe site.

Costul livrării: În or. Chișinău, livrarea se efectuează gratuit.

Numere de telefon:

+373 22 815 819

+373 79 815 819

+373 60 815 819

Site