Pentru ca micuțul să nu se îmbolnăvească atât de des, să fie vesel și, desigur, să doarmă mai bine, aveți nevoie de un microclimat confortabil în camera copiilor. Potrivit sfaturilor doctorului Komarovsky, aerul din camera în care crește și se dezvoltă copilul trebuie să fie rece și moderat umed. La ultima poziție vă vine în ajutor un umidificator modern. Acesta este un dispozitiv indispensabil în sezonul virozelor și răcelii.

Indicatorii optimi de umiditate joacă un rol foarte important pentru sănătatea copilului:

  • Într-un microclimat favorabil copilul se îmbolnăvește mai rar. Aerul umed este util mai ales atunci când copilul se confruntă cu o congestie nazală;
  • Umiditatea corespunzătoare în camera copilului vă ajută să proveniți problemele legate de pielea uscată;
  • Un microclimat favorabil vă ajută să evitați răceala și alte infecții virale;
  • Într-o încăpere în care umiditatea aerului are un nivel optim copilul va dormi mai mult și mai bine.

Există câteva tipuri de umidificatoare:

  • Clasice — sunt cele mai obișnuite dispozitive, care lucrează în baza unor filtre speciale, în care se produce evaporarea fără intervenția căldurii;
  • Cu ultrasunete - dispozitivul este conceput astfel încât aburul rece să intre în cameră, format după trecerea prin molecule de apă fragmentate;
  • Umidificator – spălătorie – dispozitivul se numește așa, deoarece aerul obținut este „spălat” între două discuri umezite cu apă;
  • Controlul climatului — ste un dispozitiv scump, de înaltă calitate, al cărui scop este de a crea și menține o atmosferă favorabilă în cameră.

MamaPlus.md v-a pregătit o selecție de dispozitive pe care le puteți achiziționa în Republica Moldova.

UMIDIFICATOR DE AER DIGITAL BABYMOOV HYGRO PLUS

mamaplus

Babymoov Hygro Plus este un umidificator cu ultrasunete. Acesta este dotat cu iluminare LED cu șapte opțiuni de culoare (poate fi oprit), higrometru pentru măsurarea nivelului de umiditate, termometru, precum și un recipient pentru uleiuri esențiale. Nivelul dorit de umiditate este atins prin aburi ultrasonici reci. Acest model are capacitatea de a programa nivelul de umiditate dorit la momentul potrivit. Umidificatorul se oprește automat atunci când nivelul apei este insuficient și, de asemenea, are un mod luminos de avertizare. Totodată, aveți posibilitatea să configurați toate funcțiile în format digital.

Durata de lucru: de la 8 până la 22 de ore

Vaporizare: de la 170 la 250 ml/h

Capacitate: 2,5 litri

Putere: 25 W"

Preț: 2245 lei.

Îl găsiți AICI.

UMIDIFICATOR DE AER VITEK VT 2340, BLACK

mamaplus

Umidificator de aer cu ultrasunete. Panoul de control tactil vă va ajuta să alegeți unul dintre cele trei moduri de operare. Este posibil să setați puterea și direcția jetului de aburi, să conectați ionizarea sau regimul liniștit de noapte. Este dotat cu funcția „abur cald”, cu un filtru special pentru înmuierea apei și o funcție de ionizare care să ajute la curățarea aerului din cameră.

Durata de lucru: 12 ore

Vaporizare: 300 ml/h

Capacitate: 4.5 litri

Putere: 85 W"

Preț: 1399 lei. Îl găsiți AICI.

UMIDIFICATOR CU ULTRASUNETE XIAOMI VIOMI CU AROMATERAPIE

mamaplus

Umidificatorul cu ultrasunete Xiaomi combină aromaterapia cu iluminarea moderată. Funcția de hidratare vă va ajuta să uitați de problemele respiratorii, să vă consolidați sistemul imunitar și să vă păstrați pielea moale. Dispozitivul este potrivit pentru camera copiilor datorită iluminării moderate în 4 culori.

Durata de lucru: 12 ore

Vaporizare: 30-40 ml/h

Capacitate: 200 ml

Putere: 12 W "

Preț: 999 lei. Îl găsiți AICI. 

UMIDIFICATOR DE AER PURIFICATOR AVENT HU4803/01

mamaplus

Umidificatorul Philips Avent – reprezintă o tehnologie de ultimă generație de evaporare la rece și regim automat de funcționare. Dispozitivul vă va ajuta să luptați cu aerul uscat din încăpere cât mai eficient și în siguranță. Când utilizați umidificatorul Philips, cu 99,9% mai puține bacterii se conțin în aerul care iese din aparat. Veți uita de depunerile albe de pe mobilă și suprafețele umede. Este excelent pentru a fi utilizat  în dormitor și în camera copiilor. Umidificatorul poate fi setat pe modul automat, în care senzorul digital va monitoriza constant umiditatea aerului, pornind sau oprind dispozitivul, dacă este necesar, asigurându-se că umiditatea este menținută constant la nivelul dorit.  Imediat ce apa se scurge din rezervor, umidificatorul se stinge și indicatorul roșu se aprinde.

Durata de lucru: 8 ore

Vaporizare: 220 ml/h

Capacitate: 2 litri

Preț: 3750 lei în rețeaua de magazine BABY-BOOM.

UMIDIFICATOR CU FUNCȚIA DE PURIFICARE A AERULUI LG HW306LGE0

mamaplus

Umidificatorul de aer LG Mini ON asigură hidratarea naturală a locuinței, curăță aerul de microbi, este dotat cu un pre-filtru pentru înmuierea apei și are funcția de ionizare a aerului. Ionizatorul sterilizează aerul de bacterii și viruși și îl umple cu anioni. Odată cu ionizarea pornită, somnul și circulația sângelui se îmbunătățesc. Datorită designului sigur, formelor rotunjite și blocării butoanelor de control, este perfect pentru camera copiilor. Umidificatorul este dotat cu un recipient pentru apă vertical și un senzor de nivel care funcționează fără erori. Datorită acoperirii speciale a discurilor, pe suprafața lor rămâne doar apă, toate impuritățile se așează pe fundul rezervorului. LG Mini ON poate funcționa non-stop, deoarece  consumul de energie în regim nominal este de numai 12 wați.

Durata de lucru: 12 ore

Vaporizare: 140 ml/h

Capacitate: 5,5 litri

Putere: 11 W "

Preț: 5999 lei și îl găsiți AICI. 

BEURER MOLDOVA

mamaplus

Nivelul optim de umiditate în încăpere este foarte important pentru sănătate, mai ales în sezonul rece, când aerul din încăpere devine adesea uscat din cauza dispozitivelor de încălzire, ceea ce poate provoca o durată mai lungă a virozelor și pur și simplu disconfort.

Umidificatorul cu ultrasunete Beurer LB37 va menține un nivel optim de umiditate în casă, ceea ce ajută sistemul imunitar să facă față mai ușor răcelilor și infecțiilor virale, va îmbunătăți somnul și, în general, vă va ajuta să vă simțiți mult mai bine. În casă se va forma mai puțin praf, iar un microclimat îmbunătățit va fi benefic și pentru plantele de interior.

Durata de lucru: 12 ore

Vaporizare: 300 ml/h

Capacitate: 2 litri

Putere: 20 W "

Preț: 1400 de lei și îl găsiți AICI sau în rețeaua de farmacii Hippocrates.

UMIDIFICATOR DE AER GORENJE H50DW

mamaplus

Umidificatorul cu ultrasunete Gorenje funcționează în mod silențios. Folosind unde electromagnetice, dispozitivul transformă apa în spray-uri microscopice (tehnologie cu vapori reci). Nu doar umiditatea este importantă pentru calitatea aerului din încăpere, prin urmare, funcția de ionizare începe producția de anioni, sub influența cărora vă veți simți mai calmi și mai binedispuși. Acest umidificator este dotat cu un senzor special de control al umidității. Menține automat umiditatea la nivelul potrivit. Pe lângă nivelul de umiditate, puteți seta timpul de funcționare. Modul Sleep asigură oprirea automată a umidificatorului în momentul stabilit.

Capacitate: 5 litri

Putere: 25 W "

Preț: 1499 lei și îl găsiți AICI. 

UMIDIFICATOR DE AER ELECTROLUX EHU-3810D YOGA

mamaplus

Umidificatorul cu ultrasunete Electrolux creează umiditate optimă în casă și condiții confortabile pentru a face fitness, yoga sau pentru relaxare și odihnă. Umidificatorul este dotat cu alarmă antistres cu lumină și simulator de respirație încorporat PRANA. Este dotat și cu un sistem de sterilizare cu aburi în patru trepte Bio-Cop +, un pachet de moduri inteligente SMART, are lumini de relaxare pe două niveluri și cronometre pentru diferite moduri.

Vaporizare: 550 ml/h

Capacitate: 7 litri

Putere: 110 W "

Preț: 1860 lei și îl găsiți AICI.

UMIDIFICATOR DE AER SATURN ST-AH2109

mamaplus

Umidificatorul clasic (cu aburi reci) Saturn este ușor de utilizat, cu ajutorul său puteți crea un microclimat confortabil în casă.

Vaporizare: 280 ml/h

Capacitate: 2,5 litri

Putere: 25 W "

Preț: 479 lei și îl găsiți AICI.