mamaplus

Trăiască turismul local! Lista ofertelor de excursii, sejururi și drumeții în Moldova

0
//
11.08.2020

Excursiile prin țara noastră sunt un mod nemaipomenit de a vă relaxa și de a petrece timpul cu familia și prietenii în această vară. E o oportunitate mare de a explora cele mai frumoase locuri din Moldova, de a cunoaște diverse tradiții și de a admira atracțiile pitorești din țară. Excursiile vă vor încărca cu energie, vă vor ajuta să cunoașteți mai bine istoria bogată a meleagurilor noastre și să vedeți monumentele turistice unice aflate acasă, în Moldova.

Ce fel de turism să alegeți?

Turism rural (rustic, fermă)

Turiștii locuiesc în sate sau în complexe specializate, în contact cu natura. În timpul odihnei, vizitatorii fac cunoștință cu viața, modul de trai și obiceiurile locuitorilor, privesc lucrările agricole, merg pe jos în împrejurimi, gustă din bucatele tradiționale.

Turism auto

Un tip de turism activ, foarte popular - călătorie cu propria mașină sau cu câteva grupuri mici, cu mai multe automobile.

Turism cu bicicleta

Un tip de odihnă activă cu popularitate în țara noastră, care poate avea loc în mai multe moduri: de la mici plimbări și excursii cu bicicleta până la călătorii dificile. Traseele pentru turismul cu bicicleta sunt realizate în mai multe zone: de-a lungul drumurilor și câmpiilor din țară, dar și peste dealuri și serpentine.

Turism pe apă

Un nou tip de turism pentru Republica Moldova. Odihna are loc pe apă prin utilizarea unor caiace, bărci, catamarane, nave cu motor și alte mijloace plutitoare.

Turism de grup

Excursia turistică se desfășoară într-un grup de oameni conform planului unei companii turistice, care include durata opririlor, condițiile de cazare, locurile de vizită etc.

Drumeții

Călătorii pe jos. Traseele de drumeție sunt amplasate pe câmpie sau poalele dealurilor. Pentru excursiile pe jos aveți nevoie de un echipament special: rucsac, cort, încălțăminte etc.

Turism gastronomic

Tururi pentru gurmanzi și amatori de mâncare delicioasă, care prezintă vizitatorilor bucătăria gastronomică, vinurile, bucatele tradiționale și produsele locale.

Turism pentru copii

O excursie organizată pentru un grup de copii de vârstă școlară (între 7 și 17 ani), aceștia fiind însoțiți de un conducător.

Turism cultural

Un tip de călătorie turistică, ce arată vizitatorilor diverse culturi și obiceiuri naționale din țara noastră.

Turism muzeal

Cunoașterea diverselor epoci istorice, arhitecturale sau culturale, vizitarea monumentelor arhitecturale, muzeelor, traseelor istorice etc.

Turism ecologic (ecoturism)

Vizitarea locurilor cu o natură relativ nepătrunsă și cu un patrimoniu cultural și istoric bine conservat.

Sfaturi pentru turiștii începători:

Pentru ca escapada să fie plină de emoții pozitive, trebuie să planificați din timp o vacanță sau un weekend. De exemplu, pentru odihna în aer liber trebuie să vă faceți lista cu lucruri necesare, care cu siguranță vă vor prinde bine în asemenea condiții:

 • Echipament de protecție. În natură este important să aveți o trusă de prim ajutor, care să includă soluții contra mușcăturilor de insecte, antiseptice, analgezice, antivirale, antipiretice, dar și medicamente care îmbunătățesc funcționarea tractului gastro-intestinal și a sistemului cardiovascular.
 • Cort, saci de dormit, lenjerie de pat, masă și scaune pliabile și alte lucruri pentru confort, odihnă, noapte și gătit.
 • Alimente și apă potabilă. Într-o excursie pe jos, de exemplu, puteți lua legume, cereale și alte produse care nu se strică fără frigider.
 • Instrumente care pot fi de ajutor în sânul naturii: o lopată, un ferăstrău, un brazier, o plasă pentru grătar, uneolte de pescuit (dacă vă aflați lângă iaz).
 • Haine călduroase. Vremea în natură se poate schimba în orice moment, așa că aveți grijă să nu înghețați de frig în timp ce plouă sau pe parcursul nopții.

Este important să țineți cont de toate detaliile legate de odihnă, chiar și voi, cei care plecați în vacanță cu cazare în pensiuni sau hoteluri. Trebuie să alegeți și să rezervați un hotel cu ceva timp înainte, să vă asigurați că odăile au toate condițiile necesare pentru o ședere confortabilă. În plus, este nevoie să luați lucruri potrivite sezonului în care plecați. De asemenea, trebuie să știți din timp care este cea mai bună modalitate de a ajunge la locul destinației.

MamaPlus.md a pregătit lista ofertelor de excursii de la companiile turistice locale.

Bike & Wine - un proiect unic de promovare a agroturismului în Republica Moldova

mamaplus

Un proiect susținut de Programul „Asistența Poloniei”, care vizează crearea și promovarea turismului rural și dezvoltarea zonelor rurale din Republica Moldova. Au fost dezvoltate și pregătite trei trasee ciclistice în regiunea Purcari: Et Cetera – Olănești, Olănești – Purcari, Et Cetera – tur circular. Traseele pregătite vă vor permite să vă bucurați de o plimbare activă și să vedeți frumusețea dealurilor și viilor din apropiere – o idee minunată de odihnă activă pentru întreaga familie.

Prețuri: 1 oră/bicicletă – 20 de lei, 1 zi/bicicletă – 80 de lei, biciclete pentru copii – gratuit

Pentru întrebări și informații suplimentare puteți apela:

Et Cetera Winery, Crocmaz - (+373) 22 21 06 69 – 12 biciclete;
Purcari Winery - (+373) 60 121 221, (+373) 60 909 005 – 5 biciclete;
Zakharii, Palanka - (+373) 79 401 933 – 6 biciclete.

Site

Clubul Tinerii Turiști

mamaplus

Turismul sportiv – o șansă minunată pentru copiii voștri neliniștiți de a petrece o zi activă și educativă prin comunicare cu ceilalți. Clubul Tinerii Turiști vă propune să petreceți o zi de neuitat într-o excursie în Moldova, în care picii voștri vor învăța și vor dobândi noi cunoștințe:

 • Să se orienteze în spațiu;
 • Să utilizeze harta și busola;
 • Să tricoteze diferite tipuri de noduri turistice;
 • Să stăpânească informațiile de bază ale turismului sportiv;
 • Să învețe, în condiții sigure, cum să aprindă focul în timpul unei drumeții (sub supravegherea adulților);
 • Să mențină focul, să pregătească mâncare și să respecte regulile de securitate în caz de incendiu;
 • Să trateze natura cu grijă și raționalitate.

Când: 20 august 2020, de la ora 08:00 până la 19:00

Organizatori: X-Style Adventure Club

Nivel de dificultate: Traseul este disponibil pentru copiii din două grupe de vârstă: 7 – 11 ani și 12 – 15 ani. Distanța total este de aproximativ 10 km.

Locație: Codrii Moldovei

Taxă de participare: 810 lei pentru o persoană

Pentru informații și întrebări suplimentare, dar și detalii despre înregistrare, puteți apela:

Alexandra (+373) 79 261 717;
Natalia (+373) 79 692 265.

Facebook

Excursie pe apă categoria I de complexitate în caiace pe Nistru

mamaplus

Când: în perioada 24 – 30 august

Organizatori: Clubul sportiv turistic „Everest” și Alexandra Doban

Ce înseamnă „excursie pe apă categoria I de complexitate”?

Este vorba despre rafting pe Nistru timp de 7 zile, în 6 zile trebuie să parcurgi o distanță de 160 km pe apă (aproximativ 26-28 km pe zi) + 1 zi de odihnă.

Nivel de dificultate: Acest tip de călătorie este disponibil pentru orice persoană fizică activă care a plutit într-un caiac cel puțin o dată.

Traseul parcurge zona de nord a Moldovei, de la hotarul cu Ucraina până la Centrala hidroelectrică de la Dubăsari.

Un lider cu experiență de ani de zile în rafting și membri ai clubului sportiv vor însoți turiștii pe toată durata excursiei. Toți participanții sunt instruiți cu privire la regulile de utilizare a caiacului și comportamentul într-o călătorie de acest gen, asumându-și responsabilitatea de a le urma.

Taxă de participare: va fi clarificată neapărat în preajma evenimentului.

Pentru informații și întrebări suplimentare, dar și detalii despre înregistrare, puteți apela:

Alexandra Doban - (+373) 79 261 717

Facebook „Everest”

Facebook Alexandra Doban

Tur vinicol, tur de degustare la Et Cetera

mamaplus

Tururile de degustare a vinurilor sunt conduse de către însuşi proprietarul şi vinificatorul şef – Alexandru Luchianov. Astfel, vizitatorii au ocazia de a afla din prima sursă despre cele mai importante aspecte ale producerii vinului și de a gusta vinul direct din butoi. Apoi, procesul cunoaşterii este transferat în incinta restaurantului unde confortul este îmbinat cu minunatele mâncăruri gătite ca acasă. În plus, oaspeții pot rezerva o cameră într-o pensiune modernă și confortabilă pentru relaxare cu familia sau prietenii.

Organizatori: Et Cetera

Prețuri: de la 200 până la 500 de lei pentru o persoană, în funcție de turul ales

Pentru informații și întrebări suplimentare, dar și detalii despre rezervări, puteți apela numărul de telefon: (+373) 79 050 587

Site

Facebook

Excursie la Zooclub.md

mamaplus

O gospodărie uimitoare localizată în satul Bardar – ZooClub – un loc minunat și confortabil pentru a vă alătura lumii faunei sălbatice. Într-o zonă obișnuită pe pământul moldovenesc se întinde o oază de animale și păsări exotice deosebite. ZooClub activează zilnic, cu excepția zilei de luni. Pe teritoriul clubului există, de asemenea, un hipodrom și vă puteți înscrie pentru plimbări cu caii, aceștia fiind calmi. Astfel veți înțelege că nu e chiar atât de înfricoșător să călărești un cal.

Prețuri: 

 • intrare - 20 de lei pentru o persoană, iar copiii cu vârsta de până la 5 ani au acces gratuit;
 • plimbarea copiilor cu un ponei sau cal - 30 de lei/1 cerc, sâmbăta și duminica;
 • călăritul - 300 de lei/1 oră, minimum 2 cai, doar cu înscriere prealabilă.

Pentru informații și întrebări suplimentare puteți apela:

(+373) 69 692 953, (+373) 79 573 903 – administrator;
(+373) 79 597 039 - instructor ecvestru.

Site

Facebook

Drumeție + camping cu cortul

mamaplus

Echipa de organizatori de călătorii și excursii „Cunoaște-ți Țara” vă propune să plecați pentru două zile în nordul Republicii Moldova. Veți primi o mare de energie și emoții, vizitând cele mai frumoase colțuri ale patriei noastre.

Când: 15 - 16 august

Organizatori: Cunoaște-ți Țara și Cunoaște-ți Țara - Excursii

Trasee: Nordul Moldovei, Stânca Mare din satul Cobani, Rezervația Naturală „Suta de Movile”, Zimbrăria din Pădurea Domnească, Cheile Butești, Centrala hidroelectrică de la Costești, grotele și cheile Duruitoarei, defileul Văratic.

Taxă de participare: 999 de lei pentru o persoană

Pentru informații și întrebări suplimentare puteți apela numărul de telefon: (+373) 60 614 141

Site

Facebook

Excursie la Conacul lui Manuc Bei și Ferma de struți

mamaplus

O agenție de turism vă propune o vizită la Conacul Manuc Bei, care este amplasat în Hâncești, în partea central-vestică a Republicii Moldova. Complextul istorico-arhitectural include următoarele edificii: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe etc.

Când: 23.08.2020 și 27.09.2020

Organizatori: Agenția de turism „Pandatur”

Trasee: complexul Manuc Bei din Hâncești, Ferma de struți și Mănăstirea Suruceni

Taxă de participare: preț cu transport inclus - 215 lei/persoană, iar fără transport - 99 de lei/persoană.

Pentru informații și întrebări suplimentare puteți apela numerele de telefon:

(+373) 22 781 919;
(+373) 69 440 400.

Site

Facebook

Excursie cu barca de tip Paddleboard

mamaplus

Cu ajutorul unei plăci gonflabile SUP puteți avea parte de o plimbare extraordinară pe apă. Poriectul „SUP MOLDOVA” vă propune o odihnă activă pe apă, mai ales dacă aveți un stil de viață sănătos. Pe site-ul proiectului puteți afla detalii despre excursiile organizate, potrivite pentru cei începători, întreaga familie, dar și pentru persoanele care doresc să trăiască emoții frumoase, admirând un apus uimitor în timpul plimbării pe râul Nistru.

Prețuri:

 • Test-drive: gratuit - 20 de minute;
 • Plimbare la Valea Morilor (recomandată începătorilor, dar și familiilor) - 180 de lei, minimum 1 oră;
 • Plimbare la Dubăsari - Pohrebea - Vadul lui Vodă (recomandată începătorilor, dar și familiilor) - 750 de lei, timp de 8 ore.

Pentru informații și întrebări suplimentare puteți apela numărul de telefon: (+373) 69 446 767

Site

Facebook

Căderea stelelor și Parada Planetelor la Orheiul Vechi

mamaplus

Când: 22 - 23 august, 28 - 29 august, 30 - 31 august

Organizatori: Agenția de Turim „Azbuca Travel”

Azbuca Travel vă invită să vă bucurați de o serie de excursii emoționante de seară și noapte la Orheiul Vechi, unde toți vizitatorii vor putea urmări două ploi de meteori: Perseidele și Eta Aquaridele sub Parada Planetelor.

Programul evenimentului: plimbări de seară și excursii. Astronomul și ghidul vă vor povesti despre gaalxii, nebuloase, comete, stele, răspunzându-vă la orice întrebare. Programul de noapte include urmărirea lui Marte Roșu, marele și luminosul Jupiter, precum și ocazia de a admira Venus.

Taxă de participare:

 • Cu transport inclus - 350 de lei;
 • Pe cont propriu - 250 de lei;
 • Copii sub 7 ani - acces gratuit.

Pentru informații suplimentare puteți apela numărul de telefon: (+373) 76 098 053 - Igor
Pentru a vă înscrie la tur: (+373) 78 888 598 - Victoria

Pagina de Facebook a evenimentului

Pagina de Facebook a agenției de turism

Plimbare cu calul (echitație) de-a lungul râului Nistru, raionul Rezina

mamaplus

Gospodăria oferă odihnă la țară și călărie în sânul naturii, ședințe foto, comunicare cu animale frumoase, hrănirea cailor cu mâncare direct din mână, impresii de neuitat.

Organizatori: gospodărie cu cinci cai minunați și buni

Taxă de participare: sâmbăta - duminica: 300 de lei, luni - vineri: 200 de lei/persoană. Înregistrarea este efectuată în prealabil.

Prețul include:

 • cunoașterea cailor;
 • instruirea și antrenarea cailor și călăreților;
 • sesiunea de antrenament pentru a vă obișnui cu șaua;
 • călărie de-a lungul râului Nistru, prin cele mai frumoase locuri din preajmă;
 • odihnă la foc (la dorință);
 • plimbare cu o căruță tradițională;
 • controlul siguranței pe tot parcursul traseului.

Călăritul se desfășoară precum o plimbare cu caii pentru orice nivel de pregătire. Durata: de la 2 - 8 ore.

Pentru informații suplimentare puteți apela numărul de telefon: (+373) 79 341 370

Instagram

Baza de odihnă PICNIC din aria protejată a raionului Șoldănești

mamaplus

Agenția de turism Cristina Voiaj vă propune un mijloc de odihnă în campingul PICNIC, amplasat în zona protejată a raionului Șoldănești: Climăuții de Jos - Vadul-Rașcov - Socola, pe malul râului Nistru.

Când: perioada 17 - 24 august

Organizatori: Cristina Voiaj

Programul bazei de odihnă Picnic: drumeții în rezervație, plimbări cu transport tras de cai și călărit, vizitarea stupilor de albini cu degustarea celei mai bune mieri din Moldova.

Taxă de participare: o ședere de o săptămână la baza de odihnă - 100 de euro/persoană, copiii sub 12 ani - 50 de euro, copiii cu vârsta de peste 13 ani - prețul este stabilit de către operator.

Pentru informații suplimentare puteți apela numerele de telefon: (+373) 22 494 009, (+373) 60 992 299, (+373) 68 555 601

Facebook